Ідейних малоросів, яким "всьо-равно на каком язикє гаваріть" багато, тому кордон "Малоросії" буде розширено до меж, де більшість "разгаваріваєт на общєпанятном", - Мухарський

Хочеться вкотре кричати, що єдиним маркером українства є мова - це найпотужніша зброя проти тотального малоросійства, яке шириться і буяє вже не від Сяну до Дону, а від Харкова і Одеси до Тернополя і Львова.

Ілюстрація:nahnews.org

Привид «Малоросії» блукає Україною… Якщо добре придивитися — він усюди. І вчорашня заява Захарченка — це не черговий комедійно-алкоголічний «похід на Лондон», а цілком реальна небезпека, що міститься у черговому віражі гібридної війни, бо має під собою абсолютно реальне підгрунтя. Про це пише у блозі Обозревателя письменник, актор та телеведучий Антін Мухарський, передають Патріоти України, продовжуючи:

Основна ознака малоросійства — байдужість, неосвіченість, ну і російська мова. Мільйони байдужих, погано освічених гібридизованих українців, яких і українцями назвати складно, бо ні те ні се «а какая разніца, на каком язикє разговарівать», «да, я рускагаварящій адєсіт, і шо?», «а пасматрітє, как в Швейцарії і Канадє», «а чєго ето ущємляются мои законниє права?» — все це реальний електорат майбутнього Захарченка, що легко може матеріалізуватися в образі якогось Рабіновіча, Мураєва чи Бойко. Ба, навіть мова не тільки про люмпен.

А ще й про новоспечену так звану «українську буржуазію » і чиновництво будь-яких рангів. Хоча і ці категорії населення важко назвати «українськими». Бо саме українська буржуазія у нас майже відсутня як факт. А 90 відсотків чиновників середньої і вищої ланок орієнтовані на радянсько-російську культурну матрицю із широким спектром проявів, починаючи від цитування фільмів Гайдая і «про Штірліца», і закінчуючи не вщухаючим захопленням російським шансоном і гуртом «Гриби».

Тиждень тому ми мандрували центральною Україною. Майже в усіх закладах харчування та в готелях — «Здравствуйтє, чєм я могу бить вам полєзєн?» «Ви українською говорите?» «Ну да, но нє очєнь…, я нє люблю еті мовниє дєла, коториє нас раздєляют.., у нас єсть дєвочка с Тєрнополя, но она на другой смєнє, щас позову адміністратора.». Черкаси, Полтава, Суми, Конотоп…. Та що й казати у самому Львові ще п'ять років тому такого не було, щоб: «Здравствуйтє, чєм я могу бить вам полєзєн?» А тепер трапляється все частіше.

Можете скільки завгодно сміятися над заявою Захарченка, як у 1919-му році сміялася місцева «еліта» у ситому Києві над голодною і озвірілою армією червоних упирів, що валила зі сходу. Але упирі не знають слів «цивілізація», «культура», «правила та етикет». Тому, гаспада-малороси і «рускоговорящєє насєлєніє», вони прийдуть по ваші квартири, по ваші ресторани і заводи, по ваші бутіки, і бензоколонки. Прийдуть до Харкова, Одеси, Запоріжжя, Херсона і Миколаєва, як прийшли колись за тими, хто кричав «русскій мір, пріді!».

Я прекрасно пам'ятаю, як в середині 2000-х, сміялися наді мною донецькі менеджери з організації масових свят, коли я намагався заговорити на концертах українською мовою, або питав: «чому ви не запрошуєте україномовних виконавців, а все більше з Росії». «Патаму что тут всє гаварят на русском». Тепер, зустрічаючи їх у Києві, я навіть не задаю питань. Вони самі підходять до мене із словами: «Ти знаєш, а у мєня квартіру отжалі. Да-а-а-а, ето только тєпєрь я панімаю, что надо било вкладивать дєньгі в українізацию Донбаса. Тогда би всьо било как било…. Вєдь за один гонорар Бейонсе можна было сдєлать по двадцать концертов Скріпкі ілі «Океана Ельзи».»

Проект «рускій мір» — закінчився. Тепер починається проект «малоросія». А оскільки ідейних малоросів яким «всьо-равно на каком язикє гаваріть» у нас набагато більше ніж ідейних «рускомірскіх», то я не виключаю, що через абсолютно бездарну гуманітарну і культурну політику нашого нинішнього керівництва, кордон «Малоросії» буде розширено до меж, де переважна більшість гібридного малоросійства «разгаваріваєт на общєпанятном».

В цьому місці хочеться кричати — ЄДИНИМ МАРКЕРОМ УКРАЇНСТВА — Є МОВА!!! Закон про 100% української в українських теле і радіоефірах, вся преса, сфера обслуговування, не кажу вже про освіту і держустанови, підтримка кінематографу і книговидання — все це найпотужніша зброя проти тотального малоросійства, яке шириться і буяє вже не від Сяну до Дону, а від Харкова і Одеси до Тернополя і Львова.

Територія України невпинно звужується з кожним днем абсолютної державної імпотенції в питаннях гуманітарної і мовної політики. І я зовсім не виключаю, що завтра і я прокинуся в справжній «Малоросії» знову поруч з «дєдивоєвалі», олімпійським мішкою, славнозвісним «бояришніком» і піснями гурту «Рукі ввєрх». Хоча, чому прокинуся? Я, схоже вже і так тут живу. Бо он у розчахнуте вікно з автівки наших нових поліціянтів гучно долинає:

«Туц-туц-туц-туц….Мєжду намі таєт льооод…..Пусть тєпєрь нас нікто нє найдьоооот….» У-у-у-у-у, «Малоросія» руліт!?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...