Хіти тижня. Подарували 750 000 000: Власник ЗАЗу екс-регіонал Васадзе викупив у держави свій борг за чверть вартості

Актив, який продали за "рекордною" ціною, перебував на балансі Дельта Банку.

Ілюстрація:http://uprom.info/

18 липня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продав у системі ProZorro лот за рекордною поки ціною - 243,67 млн грн. Про це йдеться в повідомленні фонду, передають Патріоти України.

На продаж виставлялися права вимоги по кредиту автовиробника з виробничими цехами у Запоріжжі - компанії "Укравто" Таріела Васадзе. Актив перебував на балансі Дельта Банку.

Йдеться про валютну заборгованость на суму 996,4 млн грн в еквіваленті (тіло кредиту - 848,1 млн грн, відсотки - 148,3 млн грн). Балансова вартість кредиту на 1 січня 2016 року становила 909,3 млн грн, оцінна - 233,1 млн грн.

Кредит виданий у жовтні 2013 року на 5 років. Останній платіж здійснено 10 лютого 2015 року, 3 березня у Дельта Банк ввели тимчасову адміністрацію, більше позичальник не платив за кредитом.

Переможцем торгів ФГФВЛ стала фінансова компанія "Юніверсум Фінанс".

Згідно з даними аналітичної системи YouControl , покупець кредиту афілійований з позичальником. Інга Есіава володіє 99,9% Юніверсум-ФК, якому належить 100% Юніверсум Фінанс. При цьому Інзі Есіава належить 99% у компанії "Автомобільні інтелектуальні технології". Цій фірмі належать частки в АвтоЗАЗ-Азов, Санаторії "Діброва" і "Чорноморський логістичний центр". У цих трьох фірмах є частки і "Укравто".

У березні повідомлялося, що суд задовольнив позов компанії "Авто Капітал" (входить до "Укравто") до ліквідатора Дельта Банку і визнав недійсним договір застави від 24 жовтня 2013 року, який був укладений в якості забезпечення виконання зобов'язань ЗАЗу за кредитним договором з Дельта Банком.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...