Міністр-"дієтолог" пояснив, як отримати субсидію українським заробітчанам з Польщі

Для людей, які нелегально працюють у Польщі, є можливість заплатити єдиний соціальний внесок в Україні за три місяці. Про це у програмі "Вердикт" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV. розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляють Патріоти України.

"Якщо ми беремо заробітчан у європейських країнах, то у Польщі їх проживає 2 млн людей. З них мільйон працює легально. З тих, хто працює легально внесок у пенсійний фонд Польщі платять 300 тисяч. Коли я був у Польщі, то звернув увагу польських колег на такі жахливі цифри. До кінця року ми маємо з поляками підписати угоду про обмін інформацією щодо застрахованих осіб", - сказав Рева.

За його словами, людина яка працює у Польщі, але не платить там соціальні внески, повинна це робити в Україні. Якщо така людина і в Україні не платить соціальні внески, то вона не отримає субсидії.

"Для тих людей, які нелегально працюють у Польщі, ми залишили можливість заплатити єдиний соціальний внесок в Україні за три місяці, і багато хто це робить. Ми таких людей страхуємо. І вони отримують субсидію", - додав міністр.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...