Ціни на бензин: Як відреагують на світову кон'юнктуру

Якщо б це залежало від трейдерів та їхніх експертів, то ціни б зросли вже сьогодні.

Бензин - дороге задоволення. Фото: hyser.com.ua.

Ціни на бензин в Україні найближчим часом почнуть рости. Про це в коментарі українським ЗМІ розповів директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич. Новину передають Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

"Процес часткового падіння цін, який був викликаний падінням цін на нафту, на жаль, закінчився. Нафта дорожчатиме, вона вже істотно подорожчала, а зараз приблизно половина ціни А-95 бензину — це та складова, яка визначається за цінами на нафту. Тому, можете порахувати, що у зв'язку з подорожчанням нафти, що відбулося протягом останнього місяця — вірогідне зростання ціни А-95 бензину може досягати 10%. Плюс, у нас, ви ж бачите, динаміка з курсом не зовсім зрозуміла, і стабільним його точно не назвеш. Це також створюватиме передумови для зростання цін. Наступне, з 1 березня, піднявся акциз, індексовано це було рідним урядом. Це було заплановано не вчора і не позавчора, це ще податковий кодекс та закон про державний бюджет визначили ці речі, бо це (подорожчання пального — Ред.) просто було питанням часу", — відзначив він.

За прогнозами експерта протягом одного-двох місяців пальне для українських водіїв може зрости в ціні від 5% до 10%. - На жаль ці фактори створюють підстави для поступового подорожчання бензину, а якщо нафта і далі дорожчатиме — то ще буде дорожчати і бензин. Я думаю — що місяць-два і вже будуть підстави для подорожчання від 5% до 10%, — додав Марунич.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...