В Україні підвищать прожитковий мінімум: Стало відомо, коли і на скільки

Ілюстрація: podrobnosti.ua

о Державного бюджету України на 2018 рік закладено зростання прожиткового мінімуму в межах 10-12%. Про розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляють Патріоти України.

"У Держбюджеті-2018 зафіксована наша "програма мінімум": за рік прожитковий мінімум зросте на 10-12%, а від нього залежить більше 80 видів соціальних виплат", - сказав він.

Розенко також зазначив, що протягом року слід очікувати і подальшого зростання заробітних плат. "У 2017 році влада зважилася на серйозний крок - одномоментне підвищення "мінімалки" більш ніж удвічі - до 3200 гривень. Цього року ми пішли ще далі, піднявши з 1 січня 2018 року мінімальну зарплату на 17%, до 3723 грн, на 25% підвищили зарплати вчителям, під час медичної реформи відбудеться зростання зарплат лікарів", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, за підсумками першого кварталу 2018 року уряд розгляне можливість чергового підвищення мінімальної зарплати.

"При розгляді Держбюджету-2018 президент України запропонував за підсумками першого кварталу розглянути питання збільшення мінімальної зарплати до 4100 гривень. Я підтримую цю ідею і переконаний, що у нас для цього є всі можливості", - наголосив Розенко. Він також додав, що середня заробітна плата в жовтні-листопаді 2018 року може перевищити 10 тис. гривень.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...