"Врет, как дышит": Журналісти назвали найочевидніші брехливі тези Путіна на "прямій лінії"

Під час прямої лінії президент РФ встиг торкнутися багатьох тем і майже усюди - збрехати.

Путін говорить неправду. Фото: newspravda.com.

Вчора Володимир Путін в черговий раз в прямому ефірі відповів на запитання росіян. Розмова з народом тривава понад три з половиною години. Факти ICTV вже писали про головні тези прямого ефіру з президентом Росії, передають Патріоти України.

Під час Прямої лінії глава держави встиг торкнутися багатьох тем. Але, як виявилося, не завжди Володимир Путін говорив правду. Пропонуємо вам оцінити найбільш епічні моменти брехні президента Російської Федерації.

ОБСЄ на Донбасі

Слова Путіна

Російський президент заявив про підтримку розширення місії ОБСЄ на окупованих територіях сходу України. - Ми підтримуємо розширення місії ОБСЄ, але тепер потрібно з західними партнерами опрацювати, - сказав Володимир Путін.

Насправді

Разом з цим, 5 днів тому російська сторона заблокувала розширення місії ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску Гуково і Донецьк.

Переговори в Мінську

Слова Путіна

Володимир Путін заявив, що Київ не виконує Мінських угод. Разом з цим, глава російської держави порадив Заходу активніше займатися Україною в контексті Мінських угод, а не дорікати Москву. Про це пише російське видання ТАСС.

Насправді

Навіть в день Прямої лінії з Володимиром Путіним спікер Адмінстрації президента України з питань АТО повідомив про прибуття російських десантно-повітряних військ в український Новоазовськ. А українська розвідка регулярно повідомляє про перекидання на окуповані території України російського важкого озброєння і кадрових військових. Зокрема, штаб АТО щодня інформує про обстріл проросійських бойовиків. Наприклад, сьогодні повідомили, що російсько-терористичні війська застосовували проти бійців АТО заборонене Мінськими угодами зброю великого калібру. У той же час США відзначають, Києву вдається виконувати Мінські угоди, пише rian.com.ua.

Зростання російської економіки

Слова Путіна

Володимир Путін повідомив зростання російського ВВП в 2017 році на 1,4%, а в поточному році - спад на 0,3%. Президент Росії уточнив, що в 2015 році був спад на 3,4%. - У цьому році ще невеликий спад, а в наступному році - підйом, - резюмував глава російської держави.

Насправді

У Міжнародного валютного фонду інші прогнози. Раніше МФВ пророкував спад російського ВВП в 2016 році. Але через деякий час майже вдвічі погіршив прогнози: з падіння на 1% до 1,8%. А 2015 рік був не найбільш "м'яким" для російської економіки. Тоді спостерігався спад ВВП до 3,7%. Але 2017 рік, на думку МВФ, дійсно "підніме" ВВП. Тільки відомство прогнозує зростання на 0,8%.

Проблеми з житлово-комунальним господарством

Слова Путіна

Російський глава держави в проблемах ЖКГ звинуватив Радянський союз. За словами Володимира Путіна, в той час замало фінансували цю галузь. - Тримали низький тариф, сама держава потрібних грошей не вкладала, і поступово у нас житловий фонд руйнувався.

Насправді

Активно зношуватися житло і інфраструктура почали вже після розпаду Радянського союзу. Цей факт повідомив керівник Центру економічних і політичних реформ Микола Миронов. Якщо в 2000 році знос житла в середньому по країні становив 30%, то зараз цей показник збільшився до 60-70%.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...