Зробимо "білу ворону" відомою: У Черкасах ортопед-травматолог оперує пацієнтів, які не в змозі платити, та сам шукає для них меценатів

Олександра Георгіївна із зламаною шийкою стегна стала першою пацієнткою лікаря Вадима Шевченка, яку поставлять на ноги безкоштовно.

Головний ортопед-травматолог Черкащини. Фото: provce.ck.ua.

Шанс на життя навіть безнадійним дає головний ортопед-травматолог Черкаської області. Він почав цикл безкоштовних операцій для пацієнтів, які не в змозі оплатити дороге лікування. Щасливчиків вибирають серед тих, хто звертається до нього на прийом. Меценатів шукає сам. Днями прооперували першу пацієнтку. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на gcshelp.org.

91-річна Олександра Георгіївна після падіння зі сходів два місяці пролежала майже нерухомо вдома на підлозі на імпровізованому ліжку. Лікарі поставили діагноз - перелом шийки стегна, однак коштів на операцію з установки імпланта у самотньої жінки не було.

Шанс повернутися до активного життя їй дали в Черкаській обласній лікарні. Тут жінку взялися оперувати безкоштовно. Разом з нею радіє майбутньої операції її товариш Петро Федорович. Чоловік першим забив тривогу, коли жінка травмувалася, зараз щодня приходить підтримати її в лікарню.

Олександра Георгіївна стала першою пацієнткою лікаря Вадима Шевченка, яку поставлять на ноги безкоштовно. Жінка і надихнула хірурга почати адресну допомогу хворим в критичних ситуаціях. Засоби для цього лікар буде шукати сам, співпрацюючи з меценатами. Каже, на жаль, такі операції будуть відбуватися не часто.

Крім безкоштовних операцій, пацієнтів будуть реабілітувати. Олександра Георгіївна вже через 4:00 після оперативного втручання зробила перші кроки. Через тиждень 91-річну жінку-ветерана війни випишуть. Вона обіцяє: тепер вдома сидіти не буде. Навесні планує посадити город і доглядати за ним.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...