Хіти тижня. "Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапивать", - Ілля Ківа

Сергій Стерненко

Сьогодні я був в ГСУ Нацполіції в Києві, в кабінеті 647 (пише блогер 1.10.2018.-ред.), де ознайомлювався із матеріалами проваджень по 1 та 2 нападу на мене.
Коли вже закінчував, приблизно о 16:45, відкрились двері, і в кабінет, де був я та двоє слідчих, увійшов Ілля Ківа в супроводі невідомого мені чоловіка, імовірно співробітника МВС. З його поведінки було помітно, що зі слідчими вони знайомі. Зараз я шукаю його фото і, якщо знайду, обов‘язково оприлюдню.

Як з‘ясувалось, Ківа прийшов на допит в якомусь кримінальному провадженні. Він впізнав мене та почав бігати по кабінету і кричати, що «жизнь прожить — нє полє пєрєйті» та «каждому воздастся».

Продовжив він фразою: «ти просто так напал на парня, который умер», маючи на увазі останній напад на мене. Я відповів, що з його логіки, мабуть, я сам себе бив битою, сам собі стріляв в потилицю, і мені не було чим зайнятись, я вирішив просто так в 20 м від свого під‘їзду напасти на двох більших за мене чоловіків.

Ківа відповів, що якби проти мене прислали «правільних людєй», то мене точно б вбили.
Також сказав, що він воював, і скоро буде в країні наводити порядок. І додав «ви, актівісти, жить нє дайотє нікому. Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапывать».
Я відповів, що сприймаю його слова як прямі погрози на свою адресу та попередив, що у випадку нападу буду захищатись усіма доступними способами.

Увесь цей час слідчі мовчали та не робили Ківі жодних зауважень. Тоді я звернувся до одного з них та повідомив, що буду звертатись із заявою про вчинення правопорушення Ківою та зазначу слідчих як свідків злочину. Чоловік, що супроводжував Іллю, звернувся до мене та порадив «с**батся отсюда побистрєє». Після цього слідчий, знову не сказавши ані слова присутнім Ківі і його знайомому, вивів мене з кабінету.

Можна було б поставитись до цієї ситуації з іронією, бо що взяти з такого, як Ківа?

Якби не деякі моменти.

Злочин Ківою було скоєно прямо при співробітниках поліції. Реакції — нуль.

На мене вже було скоєно три напади, і будь-які погрози на свою адресу я сприймаю як реальні.

Ківа не є самостійною фігурою. Він тісно пов‘язаний з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. І дуже цікаво, чи він погрожував мені від свого імені, чи це сформована думка очільника міністерства?

Як би там не було, нам, активістам, дають прямо зрозуміти, що будуть нас вбивати. І робить це не росія. Не місцеві князьки. А дотичний до МВС персонаж.

Робіть висновки та озброюйтесь.
Нас вже вбивають та калічать.
Наступним може бути будь-хто.
І якщо якомусь ідіоту закортить заробити 1000 доларів за напад на когось, ми повинні бути готові дати відсіч.

Опублікував: Артем Ервін
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хто "розмінував" Чонгар?

середа, 18 січень 2023, 5:42

14.02.2022. Херсонська область. За кілька десятків кілометрів від адмінмежі з Кримом. Зїхались на нараду в командування тодішнього управління угруповання військ «Південь». Нарада називалась «Організація взаємодії». Я з своїм підрозділом і шістдесятьма ...

"Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село..." -- блогер

понеділок, 16 травень 2022, 16:39

Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Они думали, русские сюда не зайдут. Зачем им маленькое село Ягодное, в котором всего четыреста жителей и пять улиц? Школа, упирающаяся в...