Такий "дріб'язок" в Україні навіть не помітили б: У Румунії посадили колишнього міністра фінансів

Антикорупційна прокуратура ще у 2015 році звинуватила політика у вимаганні хабара від бізнесмена, який попросив його застосувати свій вплив, щоб допомогти його компанії виграти публічні торги.

Ілюстрація:УНІАНВерховний суд Румунії у четвер засудив до 8 років позбавлення волі колишнього міністра фінансів Даріуса Валкова за торгівлю впливом, відмивання грошей і угоди, несумісні з його посадою. Про це повідомляє Romania TV, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Валков, який зараз є державним секретарем та провідним радником прем'єр-міністра Віоріки Денчіле, є одним із головних осіб, які розробляли стратегію врядування керівної Соціал-демократичної партії.

Антикорупційна прокуратура у 2015 році звинуватила Валкова у вимаганні хабара від бізнесмена, який попросив його застосувати свій вплив, щоб допомогти його компанії виграти публічні торги. В обмін на це Валков попросив 20 % вартості контракту, а потім відмив гроші.

Прокурори конфіскували у нього три золоті зливки, 172 картини вартістю близько 1 мільйона євро, і заморозили його рахунки для відшкодування збитків.

Під час судового розгляду Валков звинуватив антикорупційних прокурорів в обмані, оскільки вони нібито обіцяли йому м'якший вирок, якщо той визнає торгівлю впливом.

Рішення суду може бути оскаржено. Тим часом генеральний секретар соціал-демократичної партії Кодрін Стефанеску заявив, що партія продовжує підтримувати Валкова.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...