У Харкові відновлюють танки для ЗСУ буквально з металобрухту (відео)

Вже відремонтовано 80 бойових машин, що довгі роки іржавіли на складах Міноборони.

У Харкові відновлюють танки для ЗСУ. Скріншот.

Харківський бронетанковий завод надає нове життя танкам, що довгі роки іржавіли на складах Міноборони. Як йдеться в сюжеті програми «Факти», за рік відремонтовано 60 бойових машин, передають Патріоти України.

Нині завод передав українським десантникам нову партію потужної техніки. Невдовзі ці танки захищатимуть наших воїнів на фронті.

Танки фактично з попелу відроджують на Харківському бронетанковому. Іржаві й схожі на металобрухт зі складів Міноборони вони надходять у цех. Їх розбирають до гвинтика, непридатні деталі замінюють на нові. Оснащують приладами нічного бачення і тепловізорами. А на броню кріплять динамічний захист.

Ще три роки тому сам бронетанковий був схожий на цвинтар. Війна довела, що таке недбальство може дорого обійтися країні.

- Торік бронетанковий завод відправив на фронт шість десятків танків. В цьому році відправив вже двадцять. Замовлень багато, бюджетних грошей не вистачає, - каже директор. - Та щоб завод не зупинявся, держава взяла кредит.

Ще кілька десятків танків стоять на конвеєрі – їх ЗСУ отримають за кілька місяців, а 5 машин поїдуть в зону АТО вже до кінця квітня.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...