Винна: Суд винес вирок "ополчєночці" Дрюк, котра втекла із "ДНР"

Світлану Дрюк визнали винною в скоєнні злочину за статтею "створення терористичної групи чи терористичної організації".

Світлана Дрюк. Фото: соцмережі.

Павлоградський суд виніс вирок колишньому бойовику так званої "ДНР" Світлані Дрюк на прізвисько "Вітерець", яка втекла з окупованого Донбасу завдяки спецоперації української контррозвідки. Про це повідомляє прес-служба суду, передають Патріоти України.

Вирок був винесений 16 грудня. Дрюк визнали винною в скоєнні злочину за статтею "створення терористичної групи чи терористичної організації". "Обвинувачена у період 2014 – 2018 роки приймала участь в діяльності терористичної організації в якості «заступника начальника штабу 11 Дунайсько - Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення т.зв. ДНР», підбирала та навчала добровольців з метою участі у бойових діях проти Збройних Сил України", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що Дрюк була героїнею багатьох пропагандистських сюжетів в ЗМІ бойовиків. "У ході досудового розслідування обвинувачена визнала вину у скоєнні вказаного злочину та викрила незаконну діяльність понад 20 кадрових російських воєнних, які перебували на тимчасово окупованій території Донецької області та брали участь у веденні агресивної війни проти України, а також щодо поставок бойової техніки з території РФ", - зазначили в суді. Дрюк призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...