"Її тато захищав нас від ворога, ризикуючи життям. Але тепер під загрозою життя його 5-річної донечки": Потрібна термінова допомога на лікування маленького янгола

Серце розривається на шматочки, коли проходиш з маленькою Лізою повз дитячі майданчики, всі дітки бігають, граються, а наша донечка хоче, але не може встати з візочка та побігти до них, - пише мама дівчинки.

Ліза Супрун бореться за здорове життя вже 5 років. Фото: БФ "Ми ж українці"

Сьогодні благодійний фонд «Ми ж українці» розповідає історію маленької Лізи Супрун, 5-річної донечки воїна АТО, яка страждає з дитинства страшною хворобою і зараз потребує нашої допомоги.

Батько Лізи захищав нас на Донбасі, ризикуючи життям, але сім'я героя не в змозі наодинці боротися з хворобою маленької донечки. Для цього необхідні кошти на постійні процедури, яких у мами - Лідії Супрун - наразі просто не вистачає. Вже 18 лютого Лізі необхідно почати черговий коштовний курс лікування. Давайте допоможемо дівчинці, тато якої заради нас із вами був готовий віддати життя. Цитуємо лист матері Лізи, надісланий нашому Фонду:

"Доброго дня! Наша донечка Лізонька вже 5 років бореться за здорове життя. Після народження дівчинка 12 діб провела в реанімації, з яких 9 – в інтенсивній терапії. Але Лізонька витримала, виборола право на життя. Великими зусиллями дівчинці далися перші поліпшення. Ліза з народження страждає на ДЦП: спастична тетраплегія. Це одна з найтяжчих форм, повільно піддається лікуванню, і тому дівчинка потребує постійної реабілітації.

Після того, як лікарі озвучили діагноз ДЦП, вони запропонували відмовитися від донечки. І тоді як перевернувся весь світ навкруги... Ми категорично відмовилися від пропозиції лікарів, і пообіцяли маленькій донечці зробити все для того, щоб вона змогла бути як всі, і здолати діагноз.

У 2014 році Лізонька потрапила в Міжнародну клініку відновного лікування м. Трускавець, де кваліфіковані фізіотерапевти дали нам надію на те, що вона буде ходити. За їхніми рекомендаціями лікування потрібно проходить кожні три місяці, а це 4 рази на рік. Своїми силами ми збирали кошти та возили дитину на реабілітації, але кошти сім'ї вже вичерпалися. Я не працюю, доглядаю за Лізою. Чоловік військовослужбовець, постійно їздить на схід нашої країни, де зараз іде війна.

Страшно, коли саме безцінне в житті починає вимірюватися величезними грошима, яких немає. Коли є шанс, але немає грошей. Шанс для твоєї дитини, для самого рідного і дорогого в житті. Шанс, від якого залежить чи буде твоя дитина такою як усі здорові діти або ж, з-за відсутності грошей, залишиться на все життя неповноцінною людиною.

З того часу ми не припиняємо займатися з Лізою. Найтяжче було нам у минулому році, коли Лізиного тата відправили брати участь в бойових діях на сході країни. Тоді нам стало важче і фізично, і морально, і матеріально, та ми продовжували займатися: їздили на лікування та чекали тата додому – живого і здорового. І Слава Богу, ми все витримали і тато повернувся.

Далі продовжуємо ставити на ніжки нашу кровиночку. Кожного дня масаж, фізкультура, ліки та реабілітації. За ці 5 років, Лізочка навчилася перевертатися, самостійно сидить в столику для годування, стоїть біля опори, і починає з допомогою робити свої не сміливі перші кроки. Ми віримо в неї і будемо боротися до останнього за повноцінне життя донечки.

Серце розривається на шматочки, коли проходиш з Лізою повз дитячі майданчики, всі дітки бігають, граються, а наша донечка хоче, але не може встати з візочка та побігти до них...

Ми віримо що світ не без добрих людей, і знайдуться саме ті, які допоможуть нам поставити донечку на ніжки", - пише мама Лізи.

Реквізити:

Код ЄДРПОУ Фонду: 40850891

Приватбанк МФО 320649.

Поточний рахунок № 26000052671435 (валюта UAH).

Номер карти Фонду (тільки для клієнтів ПриватБанку): 5169 3305 1042 0331 (отримувач директор БФ Радванська Є.С.).

Благодійний фонд "Ми ж українці". Благодійникам: бажано вказувати призначення платежу.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...