Вдивіться у її малюнки... Вона має чисте серце, вражаючий талант та дитячі мрії: Життя юної художниці після жахливої ДТП спіткало страшне лихо

Маленькі братик і сестричка Катерини Боєчко щиро вірять - якщо дівчину врятувало диво, то вона все ж таки одужає та знову почне розмовляти, і, як обіцяла, колись присвятить їм виставку своїх картин.

Катя до аварії. Зараз вона не втрачає віру, що повернеться до звичного життя. Фото: БФ "Ми ж українці"

Сьогодні благодійний фонд «Ми ж українці» за підтримки редакції порталу Патріоти України розповідає історію 18-річної Катерини Боєчко, талановитої художниці та поетеси з Черкас, в житті якої сталося страшне лихо.

Катерина - чуйна, добра та ще й дуже обдарована дівчина: добре знала англійську та вивчала німецьку мову, дуже гарно малювала, виступала в студентському театрі, мріяла побачити світ, вчилася в КНЛУ.

Але 5 червня 2016 року сталося неочікуване горе. Катя постраждала в жахливій ДТП. Її травма була несумісна з життям, та, на щастя, сталося неможливе, - Господь зберіг...

В той роковий день у машину її батьків в'їхав МАЗ. Батько Катерини розповідає: "Ми сім'єю їхали на дачу до Червоної Слободи, що біля Черкас. Я був за кермом, дружина поруч. За нею сиділа моя мати. За мною Катя. На руках у них були 5-річна дочка Маша і син - 3-річний Данило. На перехресті в центрі села нам назустріч їхав МАЗ. і у базару, прямо перед нами, різко повернув на нашу смугу. Я не встиг навіть загальмувати або посигналити. Інстинктивно вивернув кермо вправо. Удар припав на мою сторону. Машину розвернуло і понесло по газону. Вона була некерована. я розвернувся і тримав маленьких дітей, щоб вони не вилетіли через лобове скло. Машину почало крутити по траві. Коли повністю зупинилися, то я знову подивився на дітей. Вони були всі в крові. Я просто не міг подумати, що Катя постраждала. Виявилося, що основний удар припав на її двері. У перший момент здалося, що Катя сидить без ознак життя.

Я нахилився до Каті, а вона хрипіла. У неї була дуже велика рана на голові. Я закрив її рукою. У машині вона втратила багато крові, як потім виявилося, 1,5 літра. Пощастило, що в 500 метрах розташована районна лікарня. Катю прооперували, вона тиждень перебувала в реанімації. Її не можна було перевозити, тому як Катя була в комі...".

В цілому Катя провела в лікарнях три місяці, прогнози лікарів були невтішними, дитина буде лежачим інвалідом. Але завдяки вірі в можливе одужання батьки та рідні дівчини робили все можливе та неможливе, щоб підняти Катерину. Дуже допомогли небайдужі люди.

Зараз Катя піднялась з інвалідного візка, може самостійно ходити та обслуговувати себе. Разом із батьком вона відвідує спортзал та басейн, переборюючи біль, систематично розробляє паралізовану ногу та руку. У свої 18 років разом із 5-річною сестричкою та 4-річним братиком знову вчить букви, цифри і пізнає оточуючий світ.

Це надзвичайно важко, бо у Каті афазія: більшість нової інформації вона дуже швидко забуває, тому щоранку вона знову і знову вчить те, що проходила вчора. Але в неї є мета повернутись до звичайного життя: почати розмовляти, відновити навчання в університеті, прийти до своїх друзів, знову почати малювати. Також Катя мріє побачити світ - поїздити по іншим країнам з маленькими братом та сестричкою.

Катерині потрібна операція (встановлення пластини замість втраченої частини черепа діаметром 10 см), що коштує 80 тисяч гривень, а потім знову курс реабілітації, який коштує приблизно 150 тисяч гривень.

Благодійний фонд «Ми ж українці» закликає всіх небайдужих допомогти Катерині, і не лише подарувати надію на щастя дівчині та її рідним, а й зберегти для України її Божий дар - талант митця. Тільки вдивіться у ці прекрасні малюнки (деякі з них Катя малювала ще в школі): важка праця над собою та чисте дівоче серце вдихнули красу у ці зворушливі твори. Але, на жаль, наразі все залежить від грошей на її лікування.

Господь подарував Каті талант - давайте ми подаруємо їй надію на повноцінне життя!

Реквізити:

Код ЄДРПОУ Фонду: 40850891

Приватбанк МФО 320649.

Поточний рахунок № 26000052671435 (валюта UAH).

Номер карти Фонду (тільки для клієнтів ПриватБанку): 5169 3305 1042 0331.

Благодійний фонд "Ми ж українці". Благодійникам: бажано вказувати призначення платежу.

Довідки та результати обстежень перевірені та можуть бути надані за вашим запитом – за потреби звертайтеся до керівництва нашого Фонду.

Чудові малюнки Каті Боєчко.

Катя з батьком, братиком Данилом та сестричкою Марією.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...