"Русские побегут в Украину": Окара розказав, що буде після Путіна

Після відходу Володимира Путіна від влади в Росії в країні почнеться "смута і хаос", а пересічні росіяни будуть масово тікати в Україну.

Володимир Путін. Фото: uatoday.info.

Подібний прогноз у коментарі Обозреватель озвучив політолог, керівник Центру східно-європейських досліджень (м. Москва) Андрій Окара, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання видання, чи може Крим повернутися під контроль України при нинішньому режимі в РФ, експерт сказав: "Пока существует Путин, речь об этом априори не идет. Возврат Крыма равносилен для Путина политической смерти. Скорее всего, речь будет идти о том, что лопнет этот режим, чем о возвращении Крыма".

Окара не вірить у те, що блокада Криму прискорить повернення Криму. Разом з тим він допускає, що "она создает для этого режима очень серьезные проблемы и трудности – как технологического, как политического, так и экономического характера".

"Обозреватель" попросив експерта розповісти, чи є сьогодні в Росії політичні діячі, які можуть прийти на зміну Путіну і які готові вести дружню політику по відношенню до України і, зокрема, повернути Крим? "Мне такие люди не известны. Наверное, они есть, но я их не знаю", - відповів Окара.

"Проблема нынешнего российского политического режима заключается в том, что он очень персонифицирован. Без Путина начнется смута, краткосрочная диктатура, на короткое время появится диктатор от силовиков. Скажем, "условный Шойгу", но уровень легитимности его будет значительно меньше. Потом начнутся очень жесткие разборки между разными башнями Кремля – у каждой башни есть свой "условный Шойгу". И это приведет к смуте и хаосу", - додав він.

"В целом жизнь России после того, когда Путин перестанет быть президентом, станет заметно хуже во всех отношениях", - заявив експерт. "В плане отношений Украина-Россия как раз хуже не станет, потому что хуже некуда. Просто у Украины будет большая проблема: появится огромное количество людей из России, которые захотят переехать в Украину", - спрогнозував Окара.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...