США готові ввести свої війська на Донбас, - посол

Америка вбачає запровадження військової миротворчої місії, як невід'ємний інструмент деескалації і ліквідації "гарячої точки" на Сході України. Для цього має бути посилено тиск на Росію в міжнародних організаціях з безпеки, зокрема ООН

Вільям Тейлор. Фото: Рейтерс.

В Америці бачать сенс в тому, щоб ввести на окуповані українські території міжнародну миротворчу місію. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Тейлор упевнений: заради припинення конфлікту в Донецькій і Луганській областях в першу чергу мають піти російські військові, щоб українська влада змогла відновити на окупованих територіях свій контроль. «Врегулювання на Донбасі в будь-якому випадку повинно ґрунтуватися на тому, що російські сили підуть, а Україна, в кінцевому підсумку, відновить свій контроль», - заявив дипломат.
Як повідомляє Тейлор, одним з елементів цього процесу могло б бути запровадження на окремі території Донецької та Луганської областей міжнародних сил. «Певний шанс і сенс в цьому є. Це міг би бути проміжний крок між відходом росіян із Донбасу і відновленням повного контролю України над ним».
Керівник дипмісії впевнений, що перш за все рішення про скерування місії повинна затвердити Рада Безпеки ООН. Тейлор резюмував: «Всередині Європи триває збройний конфлікт і країнам слід бути готовими заплатити за те, щоб його зупинити». Тейлор упевнений, що зараз український уряд рухається в правильному напрямку, причому семимильними кроками.

У свою чергу екс-президент Порошенко заявив в інтерв'ю: "Ми висловлюємо дуже сильні меседжі, що нам потрібно зробити кроки для встановлення міжнародного контролю за кордоном до початку виборчого процесу. Якщо ми запросимо за рішенням Ради безпеки ООН миротворців, і вони контролюватимуть кордон, це може допомогти нам зупинити російську інфільтрацію на українську територію", – зазначив Порошенко.

"Це потрібно обговорювати не за допомогою формули Штайнмаєра. Це було за мого президентства у 2015-2016 роках – дискусія за цією формулою розпочалася з ініціативи Путіна та Лаврова. Штайнмаєр не є батьком цієї формули. Це є кремлівський сценарій. Але давайте від питання формули Штейнмаєра перейдемо до миротворців. Це допоможе наблизити мир на українській землі", – наголосив Петро Порошенко.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...