Як приготувати ідеальне тісто на вареники та пельмені? Слід додати “секретний інгредієнт“

Кожна господиня має свій рецепт тіста на вареники та пельмені. Більшість використовує традиційне. Але у виробів буде менше шансів розвалитися, якщо приготувати їх із заварного тіста. Вони виходять еластичними, однорідними та дуже смачними, передають Патріоти України.

Рецепт ідеального тесту на вареники та пельмені готується із наступних інгредієнтів:

  • 500 г борошна;
  • 3 ст. л. рафінованої олії;
  • яйця;
  • дрібки солі;
  • 250 мл окропу.Спочатку потрібно просіяти борошно, щоб воно наповнилося повітрям. Краще зробити це двічі, щоб точно не залишилося грудочок. Додайте яйце, сіль, олію і розмішайте виделкою. Влийте окріп і ще раз перемішайте. Потім вимішуйте тісто до однорідності.

Борошна може знадобитися трохи більше або менше, тому його можна підсипати. Однак важливо не переборщити, щоб тісто залишилося ніжним та пластичним.

Готове тісто потрібно залишити у мисці, накрити харчовою плівкою та залишити відпочити на півгодини. Після закінчення цього часу розділіть його на частини, сформуйте ковбаску, розріжте її на однакові шматочки і формуйте вареники або пельмені.

Викладайте вироби на робочу поверхню, присипану борошном. Їх можна приготувати одразу або заморозити. Якщо оберіть другий варіант, краще викласти вареники або пельмені на дошку, присипану крохмалем – тоді вони точно не прилипнуть.

Зазначений рецепт тіста підходить як для солоних, так і для солодких вареників. Якщо начинка буде кислою, додайте перед подачею до них трохи цукру або сиропу. Смачного!

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...