1:0 на користь олігарха: Україна програла Коломойському мільйони доларів

Лондонський арбітраж в суперечці компанії, що належить відомому олігарху з Україною ухвалив компенсувати першому близько $12 млн збитків.

Фото: minfin.com.ua.Високий суд Англії та Уельсу відхилив апеляцію України на рішення Лондонського арбітражу, яким той зобов'язав країну виплатити близько $12 млн нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas Plc. Про це йдеться в повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі, передають Патріоти України.

Лондонський арбітраж в суперечці JKX проти України відхилив основні вимоги компанії і визнав законним підвищення рентних ставок на видобуток нафти і газу у 2014 році, проте ухвалив компенсувати JKX близько $12 млн збитків.

Нагадаємо, у лютому Міжнародний арбітраж зобов'язав Україну відшкодувати компанії JKX Oil&Gas близько $12 млн збитків, які та зазнала через порушення Україною міжурядового договору з Великобританією про захист інвестицій.

Важливо зазначити, що основним активом JKX Oil&Gas в Україні є Полтавська газонафтова компанія, що займається видобутком вуглеводнів на Ігнатівському, Молчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області.

27,54% компанії володіє Eclairs Group, яку ЗМІ пов'язують з бізнесменом Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, 19,92% - російська Proxima Capital Group,11,45% - Glengary Overseas.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...