10 зірок спорту, які стали злочинцями

Професійна спортивна підготовка, спрямована у неправильне русло, перетворила багатьох зіркових атлетів на злочинців - вбивць, грабіжників, гвалтівників.

Цього тижня українські представники єдиноборств виступили з різким осудом професійного бійця ММА Іллі Новікова, звинуваченого у вбивстві 29-річного чоловіка у жовтні минулого року у Черкасах. Ця трагедія стала далеко не першим випадком невиправданого застосування сили натренованими атлетами не лише в Україні, але й у світі.

Еспресо розповідає про зірок спорту, яких некерована агресія привела до в'язниці.

Майк Тайсон, бокс

Славетний американський боксер Майк Тайсон потрапляв за грати двічі. В 1991 році його посадили на шість років за зґвалтування 18-річної "Місс Чорна Америка" Дезіре Вашингтон. "Залізний Майк" своєї провини не визнав, а його юристи домоглися скорочення терміну ув'язнення до трьох років. Цікаво, що Тайсону з адвокатами тоді неабияк допоміг нинішній президент США Дональд Трамп, який, серед іншого, активно вкладав гроші у бокс.

Життя Тайсона нічому не навчило, і у 2008 році він опинився за ґратами вдруге – за побиття двох чоловіків після незначної ДТП він відсидів дев'ять місяців.

Євген Сотников, дзюдо

Український медаліст чемпіонату світу та Європи з дзюдо та самбо Євген Сотников постійно мав проблеми із законом, але за те що прострелив у 2007 році ногу таксистові, а пізніше завдав ножових поранень знайомому засуджений не був.

Сотников залишився на волі і у 2009 році застрелив у одному із запорізьких кафе 18-річного хлопця, за що отримав довічний термін. Згодом покарання було замінено на 15 років ув'язнення.

Оскар Пісторіус, легка атлетика

Зірковий південноафриканський спринтер-паралімпієць Оскар Пісторіус у лютому 2013 року у власному будинку застрелив свою подругу Ріву Стенкамп. Спортсмен наполягав, що вбивство було ненавмисним, а жінку він прийняв за грабіжницю.

Спочатку слідство повірило і засудило Пісторіуса на 5,5 року за ненавмисне вбивство, випустивши його за рік на волю за умовно-достроковим звільненням. Проте прокуратура подала апеляцію, і влітку 2016-го вбивство визнали навмисним і заґратували Пісторіуса на шість років.

Михайло Татаринов, хокей

Захисник київського "Сокола" та московського "Динамо" Михайло Татаринов зробив блискучу кар'єру. У 1990 році він став у складі збірної СРСР чемпіоном світу та кращим захисником турніру і на хвилі успіху переїхав до Національної хокейної ліги.

Але після закінчення кар'єри у Татаринова виникли проблеми з алкоголем та азартними іграми. У 2001 році він під час бійки з картярами зарізав ножом чоловіка. Екс-хокеїст, який наполягав, що лише захищався, мав відсидіти 14 років, але адвокатам вдалося довести, що він вчинив злочин у стані афекту, і Татаринов пробув у в'язниці лише 11 місяців.

Борис Деркач, футбол

Український футболіст Борис Деркач мав проблеми з дисципліною ще у київському "Динамо", з яким він у 1990 році востаннє в історії клубу виграв чемпіонат СРСР.

Згодом гравець перейшов до угорської "Ньїредьхази", у якій так і не заграв, натомість втягнувся до злочинного угруповання. Деркач став у Будапешті рекетиром та, поранивши з пістолета сутенера та двох повій, сів на 11 років. Згодом він ще й втік з в'язниці, заробивши додаткові три роки.

Бернард Хопкінс, бокс

Американський боксер Бернард Хопкінс став на злочинний шлях ще підлітком та займався розбоєм та пограбуваннями. У 17 років хлопець вже був справжнім рецидивістом за плечами якого було дев'ять злочинів, що потягли на 18 років ув'язнення. Проте Бі-Хоп відсидів лише п'ять років, а у в'язниці захопився боксом і вийшовши на свободу зробив блискучу професійну кар'єру. Хопкінс став багаторазовим чемпіоном світу і виступав до 52 років.

Олександр Ємельяненко, ММА

Російський боєць змішаних єдиноборств Федір Ємельяненко опинився у в'язниці за побиття та зґвалтування хатньої працівниці у 2014 році. Після знущань над жінкою п'яний спортсмен ще й відібрав у жертви паспорт та погрожував їй. За злочин Ємельяненко отримав лише 4,5 року, але й цього терміну не відсидів, звільнившись наприкінці 2016 року за зразкову поведінку.

Айк Ібеабучі, бокс

Нігерійський боксер Айк Ібеабучі у середині 1990-х років вважався одним з найперспективніших у надважкому дивізіоні. Його стрімка кар'єра обірвалася у 1999 році після того, як боксер у США побив та зґвалтував стриптизерку. Адвокати намагалися довести, що злочинець хворий на шизофренію, однак медична комісія визнала Ібеабучі осудним. За злочин нігерієць отримав 20-річний термін, але звільнився 2015-го, відсидівши 15 років.

О. Джей Сімпсон, американський футбол

О. Джей Сімпсон став фігурантом найгучнішого судового процесу у історії американського спорту. У 1995 році екс-футболіста судили вбивство дружина та її коханця, однак завдяки адвокатам спортсмену вдалося виплутатися.

Проте Сімпсон все-таки опинився у в'язниці у 2008 році. Погрожуючи пістолетом, він відібрав у торгівця спортивними трофеями свої нагороди та отримав за це 33 роки. Проте уже цього року Сімпсон може вийти на волю за зразкову поведінку.

Едвін Валеро, бокс

Чемпіон світу з боксу з Венесуели Едвін Валеро неодноразово звинувачувався у побитті дружини, однак вона писати заяву до поліції не поспішала. У 2010 році це призвело до трагедії – Валеро убив жінку. Вироку 28-річний боксер не дочекався, повісившись у слідчому ізоляторі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...