11 місяців роботи і під Києвом з'явилася сонячна електростанція

Об'єкт у Боярці є унікальним для регіону

Под Киевом запустили солнечную электростанцию

У Боярці під Києвом запустили в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат.

У Київському регіоні такий об'єкт є унікальним. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз", інформують Патріоти України.

"Оператор газотранспортної системи продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології у виробничий процес, зокрема для покриття потреб офісу і промислового майданчика філії «Укргазтехз'язок» була побудована і запущена в експлуатацію сонячна електростанція потужністю 300 кіловат", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що запущена станція - це пілотний проект, який здатний генерувати майже 400 тисяч кіловат електроенергії в рік. У Київському регіоні такий об'єкт є унікальним.

Новозбудована станція складається з 1140 сонячних панелей номінальною потужністю 260 Вт кожна, які розташовані на даху виробничого корпусу і займають площу 1850 квадратних метрів.

Сонячні панелі об'єднані в мережу. Від сонячних панелей постійний електричний струм надходить в інвенторну, де перетворюється за допомогою 6 інверторів по 50 кіловат кожен в змінний струм напругою 380 вольт і подається в мережу для використання.

На проектування та будівництво сонячної електростанції було витрачено 11 місяців.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...