15-річний юнак відкрив зірку в 300 разів більшу від Землі

Для того, щоб виявити зірку, йому знадобився комп'ютер і міжнародний телескоп.

15-річний юнак виявив зірку, яка в 300 разів перевищує розміри Землі. Про це сповіщають представники американської асоціації спостерігачів за змінними зірками, повідомляють Патріоти України.

15-річний Джон Монаш родом з Мельбурна. Для того щоб виявити зірку йому знадобився всього лише особистий комп'ютер і міжнародний телескоп.

Школяр почав своє дослідження навесні минулого року. Він використовував автоматизований телескоп, який йому вручили в Сайдинг Спрінг.

Хлопець зізнається, що витратив дуже багато сил для того, щоб відшукати цю зірку.

Саме спостереження забрало у підлітка понад 6 місяців, під час яких він комплектував космічні знімки.

Джон Монаш розшукував безпосередньо об'єкти з флукуруючою світловою інтенсивністю, яка властива лише для змінних зірок.

Після того як він вивчив найбільш підходящі, на його думку об'єкти, підліток виявив зірку, яка в 300 разів перевищує планету Земля.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...