"8 років очікування": Американські реанімобілі після 8-річного "простою" відправились в зону АТО (відео)

Автомобілі простояли на митниці 8 років через бюрократичну систему, але тепер будуть допомагати рятувати українських бійців.

Після 8 років "бездіяльності" американські реанімобілі вирушили в зону АТО. Фото donbass.ua

Американські реанімобілі, які простояли на митниці вісім років, відтепер рятуватимуть бійців на передовій. Як стало відомо, машини надійшли в Україну як благодійна допомога, але їх не могли розмитнити через те, що машини обладнані двигунами типу "Євро-4", використання яких в Україні не дозволено, повідомляють Патріоти України з посиланням на donbass.ua.

Митники вирішили бюрократичну проблему і віддали "швидкі" в зону бойових дій, де вони вкрай необхідні. Реанімобілі обладнані медтехнікою для порятунку життя. Вони відрізняються від цивільних машин високою прохідністю і товщиною металу, з якого виготовлений корпус і кузов. "Коли почалася російська агресія, було прийнято важливе рішення передати ці авто на передову. Вони повністю укомплектовані медичним обладнанням для військових потреб. На сьогодні ця епопея закінчилася, передали ці автомобілі в 58 бригаду", - говорить начальник Сумської митниці ДФС Олександр Гуцал. "Дані автомобілі призначені для військової медицини, тобто це взагалі військовий автомобіль. Два з них - більш цивільні автомобілі, але на передовій їх дуже-дуже не вистачає. Машина зможе проїхати туди, де й не кожен джип може", - додає військовослужбовець 58 -й мотопіхотної бригади ЗСУ Ярослав Лапін

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело