80% кандидатів у спецназ ЗСУ відсіваються після трьох простих запитань

Командири борються з проблемою некомплекту особового складу, але не хочуть набирати "дурників" у свої групи

Сили спеціальних операцій Збройних сил України стикаються з проблемою недостатнього рівня освіти контрактників через що виникає некомплект особового складу. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів учасник волонтерського об'єднання "Народний тил" і блогер Роман Синіцин, інформують Патріоти України.

"Трохи прозрів. Сиджу тут з одним командиром роти ССО, давно і добре знайомим. Ротний спецназу - брав участь чи не в усіх п ** дорізаючи. Він періодично відбирає собі людей з числа контрактників в групи. Після фізо і психології (якщо пройшли ) кандидати приходять до нього. У ротного до них 3 питання, по градації: 1) Президент України? 2) Луцьк - це якась область? 3) Столиця якої країни Варшава? Каже, що 80% відсіюються ", - пише волонтер.

За його словами, командири борються з проблемою некомплекту особового складу, але не хочуть набирати "дурників" у свої групи.

"Ось вам зріз. Це рівень освіти пацанів після школи технікуму, які претендують на зп в $ 250. І це не мехбригади. І не десанти. Це спецназ. Тому що це розвідка. А розвідка це інтелект. Контрольний в голову - назвіть три гілки влади в Україні. Це десь 5% від всіх знає ", - зазначає Синіцин.

Освічені і сильні бійці не часто хочуть йти рядовими в спецназ за зарплату $ 250 в місяць, не рахуючи мотивованих патріотів - такі, каже волонтер, воюють і без грошей і за свої.

"Я про середню температуру по палаті. Мотивованих і патріотів, правда, у знайомого в роті - до 40%. На них майже все і тримається", - додав Синіцин.



Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...