
Треба визнати, що деякі з цих продуктів вас здивують.
Знаки евакуації
У більшості публічних закладів чи офісах можна побачити знаки, які вказують шлях евакуації. Якщо ви зауважили – вони завжди світяться, бо містять радіоактивний ізотоп водню. До речі, якщо цей знак розіб’ється, то радіоактивна речовина пошириться на всю будівлю.
Бразильські горіхи
Мало хто знає, але цей продукт – один з найбільш радіоактивних в світі. Він містить радій (близько 40-260 бк/кг), що в 1000 разів вище, ніж в інших горіхах.
Наповнювач для котячого туалету
У котячому туалеті, окрім глинистого бентоніту, міститься залишки елементів торію і урану. Звичайно, для господаря – це не серйозна небезпека. Проте, щороку на звалища потрапляють тисячі тонн наповнювача, тож виникає небезпека, що ця радіація може потрапити у підземні води.
Банани
У бананах міститься радіоактивність у генетичному коді. Спеціальні прилади фіксують цю радіоактивність. Однак, дуже тривожитись з цього приводу не варто. Адже, щоб у людини проявились перші симптоми променевої хвороби потрібно з'їсти щонайменше 5 мільйонів плодів.

Сигарети
B склад цигарок входять небезпечні радіоактивні речовини, зокрема полоній. Коли сигарету підпалюють, вони виділяються у повітря. І хоч концентрація цих ізотопів невелика, але вони здатні накопичуватися в організмі курця.
Стара кераміка і скло
Багато гончарних виробів, які зроблені до 1960 року є радіоактивними. Зокрема, це стосується посуду червоного, оранжевого чи зеленого кольору, що містить небезпечний уран.
Глянець
Під час виробництва глянцю папір спочатку покривають білою глиною. Як і глинистий матеріал, з якого виготовляють наповнювач для котячих туалетів, ця глина також здатна утримувати уран і торій.
Сканер в аеропорту
Цей сканер також може виділяти радіацію. Щоправда її рівень при одноразовому скануванні невеликий – від 0,005 до 0,01 мілібер (небезпечний рівень 10 000 мілібер). Тож панікувати з цього приводу не варто, головне з цим не зловживати.
За матеріалами Газета.ua
Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...
Православне свято 13 листопада за новим календарем (26 листопада за старим) - день пам'яті святителя Іоана Златоуста, автора багатьох богословських і аскетичних праць, проповідника і людини, яка відзначилася благими справами. За юліанським календарем -...