А ми змогли: "Дуже небагато держав можуть святкувати запуск нової моделі літака", - Порошенко про новий Ан-132 (відео)

Презентація нового транспортного українського літака стала дійсно подарунокм для всієї країни.

Держпідприємство «Антонов», єдиний в Україні виробник авіатехніки, сьогодні, 20 грудня, представив перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132. Презентація літака відбулася за участю президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, а також керівництва держконцерну «Укроборонпром» і підприємства «Антонов», що входить до складу концерну.

Також були присутні представники королівства Саудівська Аравія, яке виступило замовником і партнером по реалізації даного літака. За словами президента України Петра Порошенка, до 2035 року потреба в таких літаках в світі складає близько 260 одиниць. "Дуже небагато держав можуть святкувати таке свято, як запуск нової моделі літака", - сказав він.

Виробництво першого зразка Ан-132 стартувало у вересні 2015 року. При цьому "Антонов" підписав ряд угод з Саудівською Аравією про постачання згаданої літаків з 2017 року, а також про спільне проектуванні і виробництві авіаційного заводу на її території, де заплановано серійне виробництво Ан-132.

Потреба світового ринку в таких літаках на найближчі 20 років керівництво українського підприємства оцінило в близько 900 одиниць. Для складання Ан-132 були залучені провідні авіаційні компанії, зокрема, Pratt & Whitney Canada, General Electric, Honeywell, Liebherr і Hamilton Sundstrand.

Держпідприємство "Антонов" - єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...