"Акела промахнулся": Політолог про те, як адепти "русского мира" образилися на Путіна

Настрій геополітичної поразки розділяє, в загальному, вся правляча еліта і це дуже небезпечно для диктатора, вважає Піонтковський.

Володимир Путін. Фото:vidomosti-uaОстанні події в українсько-російських відносини викликали хвилю обурення у прихильників агресивної політики президента РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю для сайту Kasparov.ru розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, інформують Патріоти України.

За його словами, "путінські міфологеми "русский мир" і "Новоросія" дійсно провалилися".

Політолог виділив три події, які справили оглушливе враження на "державно-патріотичну свідомість" росіян: обмін Надії Савченко, заява Кремля "... з міркувань гуманізму ми будемо вітати повернення Донбасу Україні ...", а також повідомлення відомого журналіста Олексія Венедиктова про те, що російська верхівка має намір закрити проект "Новоросія".

"Венедиктов дуже пишається тим, що знає, які настрої панують нагорі, і, як завжди, підкреслював, що озвучує не просто свою думку:" Я не вважаю, я знаю ", - зазначив Піонтковський.

За словами експерта, реакція російської "державно-патріотичної громадськості" виявилася дуже різкою.

"Маса прихильників Путіна і "русского мира" висловилися з цього питання саме в такому ключі: і Прілєпін, і Холмогоров, і Чаплін, і Лімонов. Але ж це не просто блогери, ці люди відображають настрої, які дійсно існують, в тому числі, у вищому світі силової путінської еліти. Їх можна виразити знаменитою формулою Просвірніна, яку він відлив щодо Путіна ще раніше: "Був національний лідер, а став національний п ### р", - нагадав він.

"Я думаю, що таку реакцію Путін і його політтехнологи і піарники не прорахував. І вона для нього дуже тривожна. Вона створює атмосферу в дусі "Акела промахнувся"... Настрій геополітичної поразки розділяє, в загальному, вся правляча еліта ... Це абсолютно новий стан нашого політикуму. І історія вчить, що він дуже небезпечний для диктатора", - підсумував російський політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти перекидають військових та техніку у бік Волновахи - партизани (фото, відео)

субота, 11 травень 2024, 14:42

Росіяни продовжують активне переміщення техніки в окупованому Маріуполі, а на полігонах не зупиняються тренування особового складу. Про це повідомляють місцеві партизани, передають Патріоти України. Навіть у святкові дні окупанти продовжують переміщува...

Не приховують свій злочин: Росіяни заявили про підрив в Україні ще однієї дамби (відео)

субота, 11 травень 2024, 14:16

Російські війська завдали удару по греблі через річку Сіверський Донець у районі Старого Салтова. Про це повідомляють російські Телеграм-пабліки, передають Патріоти України. Як підтвердження своїм діям, росіяни публікують відео моменту удару по дамбі. ...