Активна російська міграційна політика в Криму - "это мина замедленного действия", - експерт Тишкевич

Росія заселяє Крим людьми, які звикли виконувати накази.

Ігор Тишкевич. Фото ru.krymr.com

Після анексії Криму Росія стала активно заселяти півострів повністю лояльними до російської влади соціальними групами. За програмами надання житла військовослужбовцям, військовим пенсіонерам та по військовій іпотеці на півострів приїхало не менше 50-60 сімей. Це 150-170 тисяч чоловік. Такі дані в ранковому ефірі Радіо Крим.Реаліі озвучив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич, повідомляють Патріоти України.

«Половина из них (переехавших в Крым – КР) – это люди, которые держали в руках оружие. Это военные или военные пенсионеры. Они организованны и привыкли выполнять приказы. Соответственно, это мина замедленного действия. И тут увы, если играть в либерализм, на мой взгляд, ничего хорошего от этого не будет», – сказав Тишкевич.

На думку експерта, після деокупації Криму Україна для вирішення цієї проблеми може піти шляхом Чеської Республіки в 1945 році.

«Будет принудительное выселение. Принудительное выселение именно тех, кто пришел с оружием в руках. Это вполне нормальна ситуация. Потому что было бы абсурдно, когда к тебе пришел оккупант, потом вы помирились, и ты ему сказал: «ну поживи тут рядом», – відмітив він.

Експерти відзначають активне зростання кількості жителів Севастополя після анексії Криму Росією. Вони пов'язують це з «усиленной российской милитаризацией города». Збільшення міграційного потоку в Севастополь десь на рівні від 2,5 до 3,5 тисяч на місяць, повідомив заступник директора Центру суспільних досліджень «Український Меридіан» Олексій Турган.

За даними офіційної статистики Росії (це дані середини осені 2015 року), додаткове населення Севастополя становило близько 25 тисяч чоловік, це 7% населення періоду до анексії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...