Анатолій Гриценко різко розкритикував існуючу систему субсидій та формулу "Ротердам+" (відео)

Колишній міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що президент України Петро Порошенко та олігарх Ринат Ахметов мають значні бізнес інтереси через систему субсидій та формулу купівлі вугілля «Ротердам+».

Новину передають Патріоти України з посиланням на "Пресу України". Гриценко зазначив, що олігарху Ринату Ахметову вдалось взяти участь у грандіозній схемі з багатомільярдним оборотом за рахунок звичайних люде.

«Придворному олігарху влада створила схему отримання надприбутків. У багатомільярдних обсягах. За рахунок мільйонів людей, яким влада встановила надвисокі тарифи», - додав політик.

Гриценко відзначив, що вся система субсидій діє на руку не населенню України, а власникам енергетичних компаній, адже шляхом субсидіювання населення олігархи, які контролюють енергетичний ринок постійно отримують прибутки.

«А щоб олігарх не переймався неплатежами, влада й тут про нього подбала - кошти з бюджету йдуть олігарху надійним потоком через систему субсидій, в яку влада вже втягнула більше половини населення. Хто за все це розплачується? Той хто заробляє та/або створює робочі місця», - заявив політик.

Разом з тим він вислови думку, що таким чином Ахметов передає певну частку нинішній влада, яка і зробила відповідну схему реальною та законною.

«Як думаєте, олігарх ті «додаткові» мільярди споживає виключно сам? З владою, за створені нею схеми, зовсім-зовсім вдячно не ділиться? Чи, може, хтось вірить, що порошенки з яценюками, гройсмани з вовками, гонтарєви з кубівими, луценки з кононенками - про «ротердамські» ласощі не знають? їхньої мародерської суті не розуміють? вкрадені на тих схемах мільярди між собою не розподіляють? Я не вірю», - зазначив політик.

Нагадаємо, міністр енергетики Ігор Насалик, в етері українського теле-каналу Еспресо, заперечив, що що вугілля з зони АТО закупляється за ціною «Роттердам+».



Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...