Андрій Білецький: "Майте хоча б мінімум совісті, проваліть цю поправку"

Верховна Рада відхилила пропозиції президента до Закону "Про амністію в 2016 році"

Сьогодні, 22 лютого, під час ранкового засідання Верховна Рада відхилила пропозиції президента України Петра Порошенка до Закону "Про амністію в 2016 році", інформує "ГОРДОН", повідомляє "Патріот України".

"За" проголосували 11 народних депутатів, "проти" - 111.

Під час обговорення законопроекту №4255 позафракційний народний депутат Андрій Білецький закликав відхилити його.

"Майте хоча б мінімум совісті, проваліть цю поправку і віддайте шану тим людям, які без зброї, без можливостей, без юридичних навіть можливостей, виявилися тоді (на початку війни на сході України) на фронті, а тепер ви хочете залишити їх як дрібних злодіїв і кидати за ґрати за якусь пачку патронів і тому подібні речі. Проваліть цей законопроект ", - зазначив він.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій перед голосуванням підкреслив, що відхилення законопроекту відкриває шлях для підписання Закону "Про амністію".

Цей Закон Рада прийняла 7 липня 2016 року. Відповідно до нього, амністія допускається щодо засуджених, які відносяться до незахищених категорій: неповнолітні, жінки, чоловіки з маленькими дітьми, інваліди та ін.

Амністія також допускається щодо "учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що безпосередньо брали участь в АТО". Йдеться лише про тих учасників АТО, хто не вчинив тяжких злочинів.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...