Антипрезидентський «майдан» у Південній Кореї

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе звинувачується у тому, що він мав значну роль в корупційному скандалі за участю близького довіреного, говорять слідчі

Десятки тисяч протестуючих четвертий тиждень поспіль виходять на вулиці столиці Південної Кореї Сеула з вимогою відставки президента Пак Кин Хе, Повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС

Президент відмовляється йти у відставку після скандалу, викликаного втручанням в державні справи близької подруги корейського лідера.

Поки акції протесту проходили в основному мирно, проте на вулицях розміщено безліч поліцейських, автобуси і вантажівки блокують дороги до президентського палацу.

Прихильники Пак Кин Хе збираються одночасно провести невеликі акції на підтримку президента.

Політичний скандал в Південній Кореї вибухнув після того, як в кінці жовтня журналісти кабельного каналу JTBC знайшли в сміттєвому баку одного з готелів Сеула планшет, на якому виявили 200 секретних документів 2012-2014 років. Серед них виявилися і 44 чернетки промов Пак Кин Хе.

З’ясувалося, що промови правила Чхве Сун Сіль, яку опозиція називає «ворожкою».

Слідчі підозрюють її у втручанні в державні справи і використанні свого становища задля отримання фінансової вигоди.

За версією слідства, вона змушувала підприємців жертвувати мільйони доларів підконтрольним їй фондам, допомагала при виборі помічників президента і навіть вибирала одяг для Пак Кин Хе.

Чхве Сун Сіль арештована, їй пред’явлено звинувачення в шахрайстві і зловживанні владою.

Минулого тижня стало відомо, що прокурори планують допитати фактичного главу Samsung Group Джея Лі і президента країни у цій справі.

За даними ЗМІ, прокурори вже допитали глав компаній Hyundai Motor і Korean airlines.

На тлі скандалу рейтинги президента країни досягли рекордно низьких позначок.

Намагаючись впоратися з кризою, Пак Кин Хе провела серйозні кадрові перестановки, змінивши прем’єра, міністра фінансів, главу своєї адміністрації і політичного секретаря.

Що 4 листопада президент Південної Кореї в спеціальному телезверненні принесла вибачення через скандал.

Пак Кин Хе визнала свою відповідальність за те, що її подруга отримала доступ до документів державної ваги, але відкинула припущення, що Чхве Сун Сіль якимось чином пов’язана з релігійною організацією, заснованою її батьком.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...