Апокаліптичні прогнози деяких експертів виглядають як поділ шкури "невбитого" Коломойського, - журналіст

Тим паче, не виключена можливість того, що за півроку Коломойський знову зможе повернути "Приватбанк".

Ігор Коломойський. Фото: INTV

Поки Ляшко відкриває рахунок в "Приватбанку", деякі експерти вже говорять про початок кінця імперії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Націоналізація "Приватбанку" викликала широке суспільне обговорення щодо подальшої долі однієї з найбільших фінансово-промислової групи в Україні. Про це пише Ігор Петренко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Депо", продовжуючи:

"Дехто вже почав пророкувати про те, що слідом за банком підуть прахом й інші серйозні проекти двох дніпровських олігархів Коломойського та Боголюбова. Зокрема, мова йде про гірськолижний комплекс у Буковелі, який нібито має величезні борги перед "Приватбанком". Також на продаж ніби очікує феросплавний холдинг, а також Міжнародні Авіалінії України.

Якщо говорити про останні, то тут проблема полягає в тому, що в Україну попри блокування з боку Коломойського потихеньку заходять лоукости – компанії з дешевими квитками, які можуть серйозно послабити позиції МАУ. Тим паче, Коломойський втратив вплив на аеропорт "Бориспіль", і навіть в рідному Дніпрі має проблеми з аеропортом через конфлікти з мером міста Борисом Філатовим.

До цього також варто додати футбольний клуб "Дніпро", який теж перебуває в страшній фінансовій ямі. Дуже ймовірно, що наступного сезону легендарна команда повторить шлях харківського "Металісту" і буде розформована. Втім, за великим рахунком "Дніпро" - це скоріш не актив Коломойського, а пасив.

Хоча апокаліптичні прогнози деяких експертів виглядають як поділ шкури "невбитого" Коломойського. Так, теоретично ризики для серйозного послаблення екс-"приватівців" існують, але треба розуміти, що якби олігархи не отримали відповідних гарантій, націоналізації головного активу могло і не статися.

Тим паче, не виключена можливість того, що за півроку Коломойський знову зможе повернути "Приватбанк". Адже все питання – в деталях домовленостей з центральною владою, які наразі залишаються невідомими. Але навряд чи йдеться про знищення бізнесу, адже на кого – на кого, а на самогубцю Ігор Валерійович не схожий.

Втім, помилка Коломойського полягає у тому, що він не схотів публічно прокоментувати ситуацію з націоналізацією "Приватбанку". Адже його слова могли заспокоїти вкладників, а також дати можливість йому виступити постраждалим. Замість цього він відсторонився від даної історії. В результаті Коломойський тепер виглядає в очах українців винуватим у хвилюваннях і турботах через націоналізацію".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...