Аптечка для авто обійдеться мінімум у 600 грн: Нові рекомендації МОЗ

Міністерство охорони здоров’я готує нові рекомендації щодо вмісту аптечок у автомобілях українців.

Водіям доведеться суттєво оновити їхній склад після того, як правила почнуть діяти. Про це передає autodriving, повідомляють Патріоти України.

Медики запевняють, що йдеться не про якісь примхи, а реальні потреби, адже до 80% смертей внаслідок ДТП стається через надмірну втрати крові, котру неможна зупинити існуючим складом аптечок. Медичний інструктор Олег Картавий пояснює, що в нових аптечках неодмінно мають бути сучасні джгути, а ще термоковдра та еластичний бинт. В аптечках залишать рукавички, пластир, ножиці з тупими кінцями і клапан для штучного дихання, а розмір перев’язувальної косинки збільшать. І під питанням поки що шини для фіксації кінцівок та бинт, що спиняє кров. «Він не накладається згори. Він Z-подібно складений, цей бинт необхідно досить щільно та ефективно подати в рану», – каже Картавий.

Звичайні київські водії самі сміються та критикують вміст сьогоднішніх аптечок. «Це зеленка. Далі якісь ось таблетки є. Валідол», – сміється пан Георгій, коли роздивляється, що возить із собою в авто. У МОЗ пояснюють, що знеболювального, йоду, зеленки, нітрогліцерину тощо в нових аптечках не буде, бо перелік препаратів від 1998 року був де-факто списаних зі старих радянських вимог, і в сучасних реаліях це просто непотріб. «Ті стандарти, які є, це смішно читати. Там розчин аміаку, якийсь йод, перекис. Радянські середньовічні вимоги до цієї аптечки. Якісь препарати, які не застосовуються при невідкладній допомозі насправді», – зізнається заступник міністра Олександр Лінчевський.

Журналісти підрахували, що за найскромнішими цінами на новий варіант аптечки водіям доведеться витратити 600 гривень. Однак у міністерстві досі не знають, коли ж затвердять свій наказ і яким буде підсумковий перелік позицій у ньому. Якщо туди потрапить кровоспинний бинт, то він один, якщо найефективніший, виробництва Ізраїлю, коштуватиме не менше 1000 гривень.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...