Археологічні розкопки в Рівному: Кому належав старовинний палац? (відео)

Розкопані тунелі в кінці минулого року, привели археологів до підземних кімнат, які, за припущенням спеціалістів, будувались в 19 столітті.

У Рівному розкопали стародавній маєток. Фото styler.rbc.uaЯк передають "События", у самому центрі Рівного знайшли частину старовинного маєтку, тунель до якого розкопали в кінці минулого року, . Тепер з'явилося ще кілька ходів і археологи дісталися до великих підземних кімнат, інформують Патріоти України.

"Кирпич видно – это широкий формат. Пустоты характерны для 19 века. Здесь их они очень хорошо заметны. Есть надежда найти и клеймо", - розповів науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Вознюк. На думку істориків, це може бути підземелля княжого палацу, який три століття тому стояв на місці нинішнього парку. Думки з приводу віку знахідки у експертів розходяться. Розкопки триватимуть.

"В 100 метрах георадарная установка нашла ходы на двух уровнях. Это очень перспективное направление", - зазначив глава управління культури міської мерії Тарас Максименко.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...