Артем Ситник: НАБУ не отримало від НАПК жодного матеріалу по електронним деклараціям

Зате премії працівники цієї контори випусували собі сотнями тисяч. За що, питається?

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час брифінгу зазначив, що 30 кримінальних проваджень про незаконне збагачення чиновників відомство зареєструвало завдяки власним напрацюванням, повідомляють Патріоти України.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) за результатами перевірок електронних декларацій чиновників поки не передало в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) жодного матеріалу про незаконне збагачення. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу, передає кореспондент видання "ГОРДОН".
"Зараз НАБУ - .. Єдиний державний орган, який проводить перевірку електронних декларацій Жодного матеріалу про незаконне збагачення від НАПК ми не отримали. 30 кримінальних проваджень, які ми зареєстрували, - це все наші напрацювання", - зазначив він.
За словами Ситника, НАБУ змушені перевіряти е-декларації чиновників практично вручну, оскільки бюро не має повного доступу до закритих даних.
Введення електронного декларування було однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною. 30 жовтня 2016 року завершився перший етап подачі е-декларацій українськими чиновниками 1 січня 2017 року розпочався другий.
У Нацагентстві з питань запобігання корупції повідомляли, що в Єдиному реєстрі електронних декларацій станом на 30 жовтня Зареєстровано більше 115 тисяч користувачів і понад 103 тисячі декларацій.
За даними Комітету виборців України, народні депутати задекларували майже 12 млрд грн.
За недостовірні дані в е-деклараціях передбачено покарання у вигляді штрафу на суму від 17 до 51 тис. грн або позбавлення волі на строк до двох років.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...