Австралійська система дошкільної освіти: Скільки коштує та чого навчають

Система Монтессорі є провідним провайдером дошкільної освіти та раннього розвитку дітей.

Ілюстрація. Фото: Syda_ProductionsMontessori Academy заснована в 2000-му році і є провідним провайдером дошкільної освіти та раннього розвитку в Австралії, повідомляють Патріоти України. Тільки в Сіднеї у Montessori Academy більше 20 локацій, також три центри є в Шанхаї.

Олександр Чебан розповідає про систему дошкільної освіти в Австралії, де система Montessori дуже популярна. «Кілька років тому наша сім'я познайомилася з системою Монтессорі, тому мені дуже цікаво побачити, як це працює в різних країнах і містах

Це "long-day childcare center", який приймає дітей з 7.00 до 19.00. Є три вікові групи: infants (6 тижнів - 2 роки), toddlers (2-3,5 року), preschollers (3,5-6).

Згідно із законодавством роботодавець гарантує збереження робочого місця для жінки протягом двох років після народження дитини. Поняття "оплачувану декретну відпустку" варіює залежно від роботодавця. Наприклад, у Qantas це 12 тижнів, що дуже непогано.

Зазвичай після досягнення віку 8-10 тижнів багато мам виходять на роботу, тому дітей приймають навіть з 6 тижнів.

Центр, в якому побував я, знаходиться в бізнес-даунтауні, тому дуже зручний для батьків, але недоліком є дуже обмежений простір. Тут використовується кожен квадратний метр і всі приміщення маленькі. Childacare center знаходиться на одному з поверхів багатоповерхового будинку, ліфт піднімає на цей поверх тільки після ідентифікації магнітної карти. Тут немає дворика для прогулянок, як такого, тому частина приміщення перепроектована з відкритою зоною, вийшов величезний балкон, де діти гуляють.

Харчування: три основних прийоми їжі, кожен день тижня - це національна кухня якоїсь країни. Також є два-три перекуси (ранковий чай після сніданку, полуденок після обіду).

Після традиційного ранкового "кола" відбувається 15-20 хвилинний сеанс дитячої йоги і медитації.

У дошкільних установах заборонені горіхи - в Австралії дуже високий рівень алергії на горіхи і продукти з них.

Співвідношення кількості викладачів до учнів: від 1 на 3-4 в інфант-групі до 1 на 6-7 в дошкільній групі. У кожній групі є lead teacher, який керує навчальним процесом і будує програму на день. Не всі викладачі є сертифікованими монтессори-викладачами, але, як мінімум 1,5-2 години в день кожна дитина займається індивідуально (або в групі до 2-3 дітей) саме викладачем монтессори.

Протягом дня вчителя обов'язково фотографують і знімають процес навчання на відео і ввечері кожного дня викладають фото і відео в батьківську групу в інтернеті. Кожен день це 40-60 фотографій, а також кілька відео.

На вході в кожну групу є лист, де кожен день відзначається, скільки дитина спала і скільки з'їла. Деякі з'їдають по дві-три порції, а деякі нічого не їдять. Ніхто нікого не змушує.

Вартість: 160-180 австралійських долара в день (це $120-140), в залежності від вікової групи, оплата кожні два тижні за відвідані дні. У цю вартість все включено.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...