Автомобілем, потягом, кораблем: Поїздка по ЄС займатиме в середньому півгодини

Інфраструктурний проект має на меті удосконалення автомагістралей, залізниць, внутрішніх водних шляхів, а також комплексне координування всієї системи.

Ілюстрація. Фото: Depositphotos

Згідно зі стратегією Євросоюзу щодо розвитку транспортних коридорів в мережі TEN-T, до 2050 року поїздка по ЄС буде займати в середньому півгодини, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЦТС.

Передбачається, що нова транспортна мережа з'єднає 94 порти, 38 аеропортів, а також 15 тис кілометрів модернізованих швидкісних залізниць.

"Завдання TEN-T - з'єднати континент як із заходу на схід, так і з півночі на південь в мінімальні терміни", - зазначив експерт Price waterhouse Coopers Паоло Джуглімінетті.

У березні 2018 року проект розширили - з'явився новий план щодо підвищення військової мобільності в рамках Євросоюзу і за його межами. Як розповів Джуглімінетті, в період 2021-2027 на його реалізацію направлять 6,5 млрд. євро.

Транс'європейські транспортні мережі (TEN -T) — є однією зі сфер транс'європейських мереж, інфраструктурний проект, метою якого є удосконалення автомагістралей, залізниць, внутрішніх водних шляхів, а також комплексне координування всієї системи. Робота над проектом почалася в 1990 році, нині його реалізацією керує спеціально створене в 2006 році Виконавче агентство транс'європейської транспортної мережі при Єврокомісії.

Європейська комісія оголосила, що бюджет на розвиток транспортної інфраструктури в країнах Європейського Союзу на 2014-2020 роки становитиме 25-26 млрд. євро. Це втричі більше, ніж виділялося в 2007 році на такий же термін. Частину грошей буде витрачена на розвиток транс'європейської транспортної мережі.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...