Багаті росіяни діють як агенти Кремля в Україні, - Chicago Tribune

Мережі зв'язків часів Януковича і досі діють у багатьох містах України. Багаті росіяни, зі свого боку, досить охоче діють як агенти своєї держави там, де офіційна московська дипломатія безсила.

Олег Дерипаска. Фото: www.kommersant.ru.

Американський часопис Chicago Tribune містить матеріал «Пострадянські зв'язки керівника виборчої кампанії Трампа». Газета зазначає, що ніхто з тих, хто бачив, як колишній український президент Віктор Янукович вийшов із глухого політичного кута після того, як він безуспішно намагався підтасувати результати виборів 2004 року, не забуде, хто такий Пол Манафорт. Американський консультант, який нині очолює виборчу кампанію кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа, допоміг Януковичу згодом перегрупуватись і перемогти, передають Патріоти України.

Зв'язок із Януковичем, як пише американський часопис, трансформується у деякі досить дивні та підозрілі справи, до яких мав стосунок Манафорт. Саме ці моменти можуть пролити світло на деякі бізнесові оборудки Манафорта для тих американців, які бажали б мати бізнесмена-президента.

Американське видання повідомляє, що Манафорт і двоє його партнерів заснували 2007 року компанію Pericles Emerging Market Partners, яка, у свою чергу, отримала 200 мільйонів доларів на свою діяльність від базованої на Кіпрі інвестиційної компанії B-Invest, яка займається неключовими інвестиціями російського олігарха Олега Дерипаски. Компанія Манафорта отримала ці мільйони під бізнесовий план для оборудок у Східній і Південно-Східній Європі, здебільшого в Україні.

Компанія Дерипаски, яка згодом подала до суду на компанію Манафорта, повідомила у своєму позові, що очікувала принаймні 30% прибутку із вкладених коштів. План Манафорта і партнерів мав на меті скуповувати малі та середні компанії в Україні та об'єднувати їх у великі корпорації, які згодом перепродавалися. Один із партнерів Манафорта на ім'я Гейтс, який зараз працює разом із Манафортом під час виборчої кампанії Трампа, давав ідеї щодо потенційних інвестицій людям Дерипаски у Москві. Вони тоді сказали американцям, що не зацікавлені у жодній з пропозицій, окрім одеської компанії кабельного телебачення, чиє керівництво було наближеним до Партії регіонів Януковича, яка тоді керувала Одесою.

Chicago Tribune повідомляє, що коли вибухнула фінансова криза 2008 року, Дерипаска захотів зменшити масштаби співпраці з Манафортом, проте той просто зник і не відповідав на жодні запити. Газета пише, що Дерипаска й досі не може отримати ті кошти, які він сплатив Манафорту і його компанії. Часопис нагадує, що Дерипаска має доволі лячну репутацію у Росії, бо ж він пережив так звані «алюмінієві війни» 1990-х років, і йому нібито заборонено в'їжджати до США через його зв'язки з кримінальним світом.

Американська газета пише, що нинішні керівники у Києві, які прийшли до влади після падіння режиму Януковича, не є прихильниками Манафорта, проте мережі зв'язків часів Януковича і досі діють у багатьох містах України. Багаті росіяни, зі свого боку, досить охоче діють як агенти своєї держави там, де офіційна московська дипломатія безсила.

Часопис підсумовує: якщо Трамп здобуде перемогу, Манафорт і його команда матимуть завдання тримати всі ці неофіційні лінії зв'язку відкритими, разом із усіма бізнесовими можливостями, які вони відкривають. Також питання боротьби України з підтримуваними Росією сепаратистами було знято з передвиборчої платформи Республіканської партії. Без сумніву, як пише газета, все це добре помітили у Москві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...