Багато кому очі муляв: У Польщі спалили авто місцевого українського активіста

У суботу, 8 вересня, в Нижньосілезькому воєводстві Польщі спалили авто активіста української лемківської громади Адама Вев'юрки.

Вночі проти суботи, 8 вересня, невідомі спалили авто діяча лемківської української громади в Польщі Адама Вев’юрки, повідомляєтья на порталі польських українців Простір (prostir.pl), передають Патріоти України.

Авто знаходилося на стоянці біля школи з українською мовою навчання №4 в місті Лігниця Нижньосилезького воєводства.

— Я залишив своє авто у Лігниці біля української школи, де викладаю, у п’ятницю о 15:00, — наголосив Адам Вевюрка у розмові з ПРОстором. — А сам поїхав іншою машиною на засідання Об’єднання лемків у Горлицях (Малопольске воєводство). Знаходячись тут, дізнався про підпалення своєї машини.

Як додає Адам Вевюрка, поліція поки з ним не зв’язалася, проте на місці події вже була під час гасіння пожежі. Зараз поліція в процесі дослідження камер поблизу місця підпалу.

«У понеділок, коли я повернуся до Лігниці, знатимемо більше», — наголосив А. Вевюрка.

Адам Вевюрка, окрім діяльності в Об’єднанні лемків, є політиком місцевого самоврядування. Він стартує до повітової ради в Лігниці зі списків «Громадянської коаліції», тобто об’єднаного списку опозиційних партій (Громадянська платформа, Сучасна і Ініціатива польська).

Коаліція виступає проти знищення незалежності самоуправлінь Польщі правлячою партією «Право і справедливість» під лозунгами: «У Польщі є майбутнє» і «Все у твоїх руках». Перший тур виборів в органи місцевого самоврядування Польщі відбутеться 21 жовтня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...