​Бацькіни ходіння по муках: Кремль тримає Лукашенка на короткому повідку - експерт

Господарі залишають білоруському диктатору лише невелику віддушину: пошуміти перед російськими журналістами.

Як сказав в інтерв'ю «Радіо Свобода» політолог, експерт по країнах СНД Аркадій Дубнов, нещодавна прес-конференція для російських журналістів була для Лукашенко віддушиною – «поговорить в надежде на то, что братья-славяне его поймут лучше», повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

«Весь смысл, на мой взгляд, всего там сказанного сводился к следующему тезису: «Ребята, я ваш, я абсолютно ваш – московский, кремлевский, путинский! Я больше ваш, чем ваш Путин. А вы со мною ведете какие-то игры, начинаете мне палки в колеса ставить, считаетесь с какими-то долгами... Я телом заслоню от вас угрозу, если она будет», - зазначив експерт.

На прес-конференції Лукашенко висловив думку, що російська влада його боїться, тому і знімає різні «гидоти» проти нього.

На це Дубнов зауважує: «Москве нет сегодня необходимости его «топить», впрочем и подпускать очень близко тоже.

«Но нам незачем его трогать, незачем его троллить. Но он по-прежнему находится на натянутом поводке. Не могу сказать, что на коротком, но он находится на «нефтегазовом поводке». И единственная проблема до сих пор, и она не будет решаться, пока ему, как он просит, не дадут добывать на наших нефтяных месторождениях 7 миллионов тонн нефти, мы будем его держать на этом поводке: дадим/не дадим, заплатишь/не заплатишь...» - вважає політолог, додаючи, що все благополуччя Білорусі ґрунтується на поставках нафти, яку вона переробляє і продає, і на відносно дешевому газі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...