Безкоштовної реєстрації може не бути: В українських аеропортах почали діяти нові правила перевезень пасажирів і багажу

Новий документ вводиться на зміну розробленим Мінінфраструктури правилами, що діяли з 2012 року.

В Україні почали діяти нові правила авіаперевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Про це повідомляє прес-служба Державної авіаційної служби, передають Патріоти України.

У повідомленні говориться, що новий документ вводиться на зміну розробленим Мінінфраструктури правилами, що діяли з 2012 року. Документ не містить норми про обов’язкове безкоштовне перевезення багажу певної ваги (раніше 15 кг).

Крім того, згідно з нововведеннями інформація про максимальну кількість та вагу багажу, що приймається авіаперевізником до транспортування без оплати, вказується в правилах авіаперевізника та договорі перевезення, що надається пасажиру. Стягнення плати за реєстрацію в аеропорту тепер буде здійснюватися на законній підставі.

Безкоштовна реєстрація буде доступна в тому разі, якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, а також якщо не можна здійснити реєстрацію за допомогою сайту авіаперевізника або з допомогою кіоску самообслуговування. В іншому випадку авіаперевізник має право стягувати з пасажира додаткову плату.

Серед іншого було змінено час закінчення реєстрації за 40 хвилин до вильоту до 45-ти і посадки у літак – з 10 хвилин до 15-ти. Мінімальна норма відстані між кріслами також була прибрана. До цього норми складали не менше 31 дюйма в бізнес і преміум-класі і не менше 29 дюймів в економ-класі.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...