Безвідповідальність у дії: На Прикарпатті отруїлося стадо корів, а жінка-пастух потрапила до реанімації

Місцевий фермер обробив хімікатами поля поруч з пасовищем.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Жінка-пастух - у реанімації, корови захворіли. Мешканці села Медині на Прикарпатті в цьому винуватять фермера, який без попередження покропив хімікатами пшеничне поле, що межує з їхнім пасовищем, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

10 корів на очах надулися, наче кульки, ледве пересували ногами. Одна взагалі впала. "Коров почало трусити і вони стали падати на землю. Вздуло, що дуже страшно було дивитися на це. Я ще корову рятувала. Коли лила холодну воду, вона відходила. Але далі знову вуха опускала", - розповідає потерпіла Іванна Бойчук.

Потім і самій Іванні, що цілий день була біля худоби, стало зле. Каже: одразу здогадалась - пшеничне поле поруч з пасовищем фермер покропив хімікатами. "Швидка" відвезла жінку до реанімації просто з пасовища.

"Жінка жалілася на почервоніння обличчя, сухість у роті, головокружіння. Такі ознаки можуть підтверджувати отруєння через респіраторну систему, дихальну систему" - каже заступник головного лікаря Галицької ЦРЛ Галина Борецька.

Селяни ледве забрали своїх корів додому, бо ті не могли йти. Викликали ветеринара. Усю ніч рятували худобу. Мединці обурені: фермер не попередив їх, що оброблятиме поле біля пасовища.

Людям ймовірно нашкодила їхня ж односельчанка. Почути версію подій орендарки не вдалося: вдома жінки не було, її телефон вимкнений. Районні чиновники обіцяють селянам - інцидент розслідують, а винний компенсує збитки.

Чим би не отруїлися корови, молоко щонайменше півмісяця для вживання непридатне. Люди запевняють - на базар його не понесуть. Але проконтролювати це не можливо - усе на совісті самих власників худоби.

Уже надвечір чиновники повідомили - змогли поспілкуватися з орендаркою. Вона запевнила, що поля підживлювала полікарбамідом. Це міндобрива, про обробку якими нікого попереджувати не треба. Тож чим отруїлася худоба і їхня доглядальниця, тепер має з'ясовувати спеціальна комісія та поліція. Там відкрили кримінальне провадження за статтею "Забруднення земель".


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...