Безвізовий режим: У ЄС назвали нові умови для України

Якщо Україна хоче скасувати візи вже цього року, вона в найближчі тижні повинна поправити закон про електронне декларування, а також дообрати трьох членів Національного агентства запобігання корупції.

Для скасування віз Україна повинна виконати ще дві вимоги з п'яти. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

В Євросоюзі не вважають, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз. Про це повідомив у своєму Facebook депутат Сергій Лещенко після зустрічі в Брюсселі з високопоставленими представниками дипломатичного відомства ЄС, зазначають Патріоти України.

"Якщо точно, то Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до прийняття відповідного рішення. ЄС відносить прийняття поправок до трьох законів минулого тижня, але 1) ЄС не зараховує закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність вводиться тільки з 2017 року; 2 ) ЄС чекає формування Національного агентства запобігання корупції", - написав Лещенко.

Депутат зазначив, що "якщо Україна хоче скасувати візи влітку 2016 року, вона в найближчі тижні повинна поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже в цьому році, а також дообрати трьох членів НАЗК".

"Проблема в тому, що в одному пакеті з Україною щодо скасування віз знаходиться Грузія, яка вже багато місяців тому виконала всі вимоги ЄС і очікує аналогічні кроки України. Кілька тижнів тому президент Єврокомісії Юнкер пообіцяв прем'єр-міністру Грузії, що якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги в найближчі тижні, україно-грузинський пакет буде скасовано", - заявив Лещенко.

Він підкреслив, що це "скасування" загрожує тим, що Україна може потрапити в пакет до Туреччини, а це загальмує процес скасування віз ще на багато місяців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...