"Бій у населеному пункті": Для українських військових створять новий тренувальний комплекс

Незвичайний полігон сприятиме формуванню та відпрацюванню навичок ведення боїв в містах та селищах.

Ілюстрація. Фото: ukrmilitary.com

На Яворівському полігоні з’явиться сучасна інфраструктура для формування та відпрацювання навичок ведення боїв у населеному пункті, повідомляють Патріоти України з посиланням на ukrmilitary.com.

На Яворівському полігоні до кінця року створять тренувальний комплекс “Бій у населеному пункті”. Військова частина А4150 оголосила тендер на виконання будівельних робіт.

Початковий кошторис будівництва на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Нацакадемії сухопутних військ становить 39 млн. 680 тисяч гривень. Торги відбудуться 11 травня.

Як пише джерело, тренувальні комплекси, а іноді й цілі штучні міста для відпрацювання специфіки міського бою широко використовують у світі для підготовки військових та поліцейських сил. У 2016 р. такий комплекс побудували в Литві – на території 15 га зведено житлові будинки, школу, церкву, поліцейський відділок, магазин, стадіон, автобусну зупинку, вулиці, тротуари, ігрові дитячі майданчики та інші будівлі.

У 2017 р. в Яворові створено штатний батальйон позначення дій противника (сили OPFOR). Роль OPFOR полягає в імітації дій противника для створення реалістичної підготовки підрозділів.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...