Більшість українців за вступ України у НАТО - опитування

Понад 70% українців проголосували б за вступ до НАТО на референдумі, - опитування Центру Разумкова.

Вступ до Північноатлантичного альянсу, на думку 44% опитаних українців, є основним варіантом, який гарантував би безпеку України. Як передаєть Патріоти України із посиланням на ZN.UA, якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України в НАТО, в ньому б взяли участь 62% населення, серед яких 71% проголосували б "за", 23% - "проти", не визначилися 6 % респондентів, свідчать дані опитування Центру Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи".

Вступ до НАТО українці вважають основним варіантом, який би гарантував безпеку України (так вважають 44% респондентів). На позаблоковий статус покладають надії 26%, а 6% підтримують перспективу військового союзу з Росією та іншими країнами СНД.

Крім того, 4% виступають за військовий союз зі США. Дослідження проведено фондом "Демократичні ініціативи" спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 16 по 20 грудня 2016 року в усіх регіонах України за винятком анексованого РФ Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...