Бізнес "гібридів": Телефонні "разводіли" сидять на території "Лугандону", а розводять всю Україну

Осередки злочинців, які ошукують довірливих громадян по телефону, знаходяться на окупованих територіях. Тому притягнути до відповідальності їх практично не можливо.

Телефонні шахраї з ДНР. Фото www.kakprosto.ru

Наглядачі в'язниць отримують 50% заробітку шахраїв, інформують Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Телефонні шахраї, які "розводять" по телефону довірливих українців, дзвонять в основному з в'язниць окупованій частині Донбасу. Про це в інтерв'ю заявив глава кіберполіції України Сергій Демедюк.

"Якщо ми говоримо про телефонне шахрайство, то це психологія. Одній жінці подзвонив нібито її син, що він скоїв ДТП і йому потрібні гроші відкупитися. При цьому син спав у сусідній кімнаті. На матір цей дзвінок так подіяв, що вона забула про сплячого сина, пішла і перерахувала гроші злочинцям. І лише повернувшись додому, усвідомила, що стала жертвою шахраїв. Зараз у нас працюють психологи, щоб зрозуміти причини такої поведінки і способи боротьби з нею", - сказав він.

"З телефонними шахрайствами ситуація взагалі вкрай складна. 90% дзвінків надходить від ув'язнених з колоній на непідконтрольних територіях Донбасу. Ми документували випадки, коли контролери цих установ отримували 50% від суми заробітку телефонних шахраїв. Тому з поставками апаратів і величезної кількості сім-карт в місця позбавлення волі проблем не виникає", - додав Демедюк.

Також глава кіберполіції повідомив, що шахраї заробляють на кожній довірливій людині від 100 гривень в день.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...