Благословіть, отче!

Благословення – це чудо Боже.

У такий спосіб Господь збагачує людину. В євангелії від Іоанна сказано, що “Я є лоза, а ви – пагони. Без Мене не можете творити нічого” (Ін. 15:5).

Якщо людина намагається щось робити без благословення Божого, то така справа не проживе довго. Отже, один із сенсів благословення cвященником - напуття, а також дозвіл на задумане. Практично, просячи благословення, людина передає те, про що просить, у руки Божі. Саме ці руки найнадійніші на світі! Це досить благодатна сила, яка не лише лікує немічного, а особливо відчувається необхідною у життєвих ситуаціях між життям і смертю.

Отож, якщо виникає потреба вирішити щось особливо важливе, тоді необхідно попросити благословення у священника не раніше, ніж пояснити йому суть справи та всі обставини, які склалися незалежно від волі суб’єкта.

Коли людина підходять під благословення до священника, їй в першу чергу треба з ним привітатися. Для цього потрібно долоні скласти разом, праву поверх лівої хрестом, щоб у такий спосіб прийняти в них благословіння і поцілувати руку в знак поваги до священного сану.

Священник, благословляючи нас, складає пальці так, що вони зображували літери ІС ХС. Таким чином, через священнослужителя нас благословляє Сам Господь наш Ісус Христос. В Законі Божому сказано, що благословення необхідно приймати з благоговінням.

Прощаючись зі священником, у разі якщо поруч з ним стоїть кілька священників, а ви хочете благословиться у всіх, тоді необхідно підійти до старшого за чином.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вогонь охопив п'ять тисяч квадратних метрів: У Росії в морському порту спалахнула масштабна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 20:30

У ніч проти четверга, 9 травня, за місцевим часом на Далекому Сході РФ у морському торговельному порту Петропавловська-Камчатського спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомляють російські Telegram-канали з посиланням на місцеве управління МНС РФ, пе...

"Посіпаки є посіпаками": "Слуги" в Київраді відмовилися голосувати за присвоєння Залужному та Ліні Костенко звання почесного громадянина Києва (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:55

Депутати від президентської фракції "Слуга народу" в Київраді відмовилися голосувати за надання звання "Почесний громадянин Києва" колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та поетесі Ліні Костенко. Під час голосування вся фракція у повному с...