Блокада Донбасу допомагає РФ, а Україні - шкодить, - Кучма

На думку другого президента України Леоніда Кучми, РФ використовує ситуацію, щоб переконати людей, що живуть на Донбасі, прийняти їх сторону.

Другий президент України Леонід Кучма

Про це заявив представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма, - інформує "Інтерфакс-Україна".

На його думку, РФ використовує цю ситуацію, щоб переконати людей, що живуть на Донбасі, прийняти їх сторону. Мовляв, "навіть рішення за паспортами теж пов'язано з блокадою: якщо Україна не хоче, то ми (Росія, - ред.) підемо їм на зустріч".

За словами Кучми, Україна повинна вирішувати проблеми на рівні парламенту, уряду і президента і має зробити це терміново.

У так званих "ЛНР" і "ДНР" вимагають від Києва до початку весни зняти транспортну блокаду Донбасу. В іншому випадку бойовики пригрозили взяти під контроль підприємства, які перебувають під українською юрисдикцією.

На засіданні Кабміну прийнято постанову, яке буде регулювати товарообмін (торгівля) України з окупованої частини Донбасу. Активісти і АТОшники вже місяць блокують залізничні та окремі дорожні шляхи, через що Україна відчуває значний недолік антрацитового вугілля для безперебійної роботи енергосистеми. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Джерело: ТСН

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...