Бодібілдер білоруського походження зі США пише прекрасні пісні українською (відео)

Алекс живе у Чикаго. До США переїхав із Києва. Працював фітнес-тренером, перемагав на чемпіонатах України з бодібілдінгу.

Лідер гурту СКАЙ Олег Собчук (крайній ліворуч) завітав на запис першого альбому Алекса Громаковського (далі зліва направо) В київській студії також були дружина співака Лана Громаковська, аранжувальник Олексій Ольшевський

"Ця пісня присвячена усім матерям. У ній йдеться про те, як син намагається тонко відчути весь їхній внутрішній світ і природу рідної людини. Зануритися в глибину думок, почуттів, переживань і бажань матері. І, звісно, про те, що ми повинні частіше говорити своїм матерям добрі і теплі слова", - каже Громаковський, повідомляють Патріоти України.

Алекс живе у Чикаго. До США переїхав із Києва. Працював фітнес-тренером, перемагав на чемпіонатах України з бодібілдінгу. Вивчити нашу мову допомогла дружина-українка Лана.

"В Білорусі я закінчив сільськогосподарську академію, - продовжує Громаковський. - Все життя займався спортом, з 15 років писав вірші і грав на гітарі. Коли працював у Києві тренером замучив одного з клієнтів розпитами, бо його дівчина була професійною актрисою, а я з дитинства марив кіно. За місяць мене запросили знятися в епізоді комедійного серіалу "Віталька". Далі почалися запрошення в інші телефільми. Три роки тому перебрався до Америки. В Чикаго чи не найбільша українська діаспора за океаном. Занурившись з головою у мовне середовище дружини, вирішив перекласти свої пісні українською. З своїм маленьким сином крім англійської розмовляю російською. В Білорусі де ріс іншої не чув, але починаю вставляти в наші діалоги й білоруські слова. Повернутися до рідної мови надихнув все той же приклад дружини й її співітчизників, які тримаються своєї культури навіть далеко від батьківщини".

Зі своїми україномовними піснями Алекс Громаковський встиг виступити на багатьох українських фестивалях у США. Зокрема на Uketober в Чикаго, куди крім артистів з діаспори запрошують зірок з України. На одній сцені з Громаковским грали гурти СКАЙ, Тарас Чубай.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...