Боєць АТО з Грузії Гія Церцвадзе просить статус біженця

На отримання статусу біженця в Україні подав боєць АТО з Грузії Гія Церцвадзе. Про це розповіла його адвокат Ксенія Проконова.

Грузинський боєць просить статус біженцяУ 2015 році було два прохання про отримання українського громадянства Гією Церцвадзе. Одне подав він особисто, друге подали за підписом тодішнього глави СБУ Валентина Наливайченка.

"Що з цими документами зараз, ми з'ясовуємо", – зазначила адвокат.

За словами Проконової, статус біженця потрібен Церцвадзе через Росію.

"У разі видачі, йому там загрожує смертна кара. Я думаю, ми навіть не дочекаємося судового провадження, він просто загубиться на території РФ. Тому видавати його не можна", – пояснила вона.

Проконова додала, що також зараз ведеться спілкування з українським Інтерполом.

"Багато хто запитує, продовжує він (Церцвадзе) висіти в розшуку Інтерполу чи ні. Є таке поняття як деактивація карти розшуку. Зараз там просто знятий активний пошук. Деактивація не включена, бо він затриманий на території України. Але залишаються підстави для його розшуку в інших країнах. Саме з цієї причини Гія не покидатиме територію України", – сказала вона.

Грузина Гію Церцвадзе затримали в Україні 18 січня. Він перебував у міжнародному розшуку за нібито вчинений в Росії злочин. В Росії вимагають видати засудженого їхньому правосуддю.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в України є всі підстави не передавати Росії грузина, який воював на Донбасі у складі добровольчих сил. Його звільнили з Лук'янівського СІЗО.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російський" військовослужбовець, який відкрив вогонь по "своїх", виявився жителем окупованих територій

субота, 4 травень 2024, 19:53

"Російський" військовослужбовець відкрив вогонь по "своїх" і розстріляв шістьох командирів із 70-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела з боку противника, передають Патріоти України. Росіяни роз...

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...