Боротьба з "ряжеными казаками" почалася: Прокуратура України вручила підозру "командиру "Великого войска Донского"

Матіос назвав "русськоміровця" виродком. І він правий.

Командиру незаконного збройного формування "Всевеликое войско Донское" так званої "ЛНР" Миколі Козицину оголошено підозру. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"27 грудня 2016 року повідомлення про підозру з допомогою міжнародної кур'єрської служби доставлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козицына М. І. та вручено йому особисто", - зазначив він.

Матіос підкреслив, що Козіцин підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі, вчиненого стосовно двох осіб, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 438 (віддача наказів про скоєнні жорстокого поводження з цивільним населенням), ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами в змові з групою осіб) Кримінального кодексу.

"Зібраними доказами встановлено, що Козіцин Н.І. у квітні 2014 року на території Російської Федерації створив незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське" з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України і до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації "ЛНР" організовував і безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

Крім того, Козіцин Н.І. організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих жителів з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, катування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками", - зазначив він.

Зараз, за словами Матіоса, Козіцин знаходиться в державному розшуку, готуються клопотання до слідчого судді про надання дозволу на її затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а також про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

"За вчинення інкримінованих Козицыну М. І. особливо тяжких злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої", - резюмував він.

Зауважимо, пізніше на сайті ГПУ з'явилася повістка про виклик Козицына на допит в Головну військову прокуратуру в якості підозрюваного по цій справі. Допит призначений на 6 січня 2017 року. Козіцин повинен прийти у військову прокуратуру з 9:00 до 18:00.

Нагадаємо що Києво-Печерську Лавру, в самому центрі української столиці, вже багато років охороняють саме «церковні козаки». Які мають зв'язки з терористами.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...