Борис Акунін назвав фундаментальну проблему російського народу

​Головна проблема російського суспільства полягає в тому, що воно боїться будь-яких змін, оскільки вони завжди в Росії приносили тільки погіршення ситуації.

Таку думку висловив відомий російський письменник Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін) в інтерв'ю "Відкритій Росії", передають Патріоти України.

"Я вважаю, що головний наш ворог - не путінський режим, який є всього лише благоотримувачем набагато більш глибокого явища. Воно називається «страх змін». Наш народ історично травмований змінами, від яких йому щоразу ставало тільки гірше, і тому тримається за владу, яку сприймає як запоруку стабільності", - заявив письменник.

За його словами, росіяни не мають жодних ілюзій з приводу влади, але відчувають дикий страх перед можливими жахами, які можуть принести зміни.

Він підкреслив, що росіянам варто боротися саме з острахом змін і приймати ідеї та бачення нового майбутнього.

"Боятися такого майбутнього не потрібно, воно буде всяко краще сьогоднішньої реальності. Наскільки переконливі ми будемо і - дуже важливе - чи будемо ми сприйматися як люди, які заслуговують на довіру - ось що, на мій погляд, головне", - підсумував Акунін.

Таким чином він прокоментував слова російського політолога Гліба Павловського, який в ситуації з арештом режисера Кирила Серебрянникова, запропонував не шукати заступництва в кремлівських кабінетах, а виробити механізм опору, який був би непідконтрольний російській владі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...